foto: REUTERS/SCANPIX
Mančestras "United" otro reizi sezonā spēlē neizšķirti; "City" graujoša uzvara
Futbols
2019. gada 31. augusts, 20:02

Mančestras "United" otro reizi sezonā spēlē neizšķirti; "City" graujoša uzvara

Jauns.lv / LETA

Anglijas premjerlīgas titulētā futbola komanda Mančestras "United" sestdien viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Southampton", nespējot izcīnīt otro panākumu šosezon, kamēr šīs pašas pilsētas vienība "City" guva graujošu uzvaru.

Vārtus "United" rindās guva Daniels Džeimss, bet mājinieku rindās precīzs bija Janiks Vestergārds.

Jau mača desmitajā minūtē ar spēcīgu sitienu no soda laukuma izcēlās Džeimss, bet Vestergārds mača 58.minūtē precīzi spēlēja ar galvu, panākot izlīdzinājumu. Mājinieki pēdējās 17 minūtes spēlēja desmit vīru sastāvā, jo sarkanu kartīti saņēma Kevins Danso, tomēr tas neliedza noturēt neizšķirtu.

"Tam vajadzēja notikt jau sen, tomēr esmu laimīgs, ka ar gūtajiem vārtiem varēju palīdzēt komandai," teica Vestergārds. "Man šķiet, ka bijām pelnījuši kaut ko paņemt no šīs spēles, tāpēc ir labi padarīta darba sajūta pēc šīs spēles."

Tikmēr Džeimsam šie bija jau trešie vārti četrās spēlēs, kopš viņš šovasar pievienojās "United", pārnākot no Svonsī "City".

Pēc lieliskā sezonas sākuma, kurā Mančestras klubs ar 4:0 pārsteidza Londonas "Chelsea", turpinājumā viesos divreiz spēlēts neizšķirti, bet reizi piedzīvots zaudējums pret Londonas "Crystal Palace".

Savukārt citā mačā "Chelsea" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (2:0) ar Šefīldas "United".

Londonas vienības labā abus vārtus guva Temijs Abrahams, bet Šēfildas rindās precīzi sita Kalums Robinsons. Otros viesu vārtus londonieši iesita paši.

Rezultātu 19.minūtē atklāja Abrahams, kurš soda laukumā izmantoja pretinieku vārtsarga neveiklumu, no rokām izslīdējušo bumbu raidot vārtos. Vien divas minūtes līdz puslaika beigām Abrahams no soda laukuma ar spēcīgu sitienu panāca jau 2:0, bet Robinsons otrā puslaika sākumā pārsvaru samazināja līdz minimumam 1:2. Pašā mača galotnē, cenšoties glābt komandu, bumbu savos vārtos ieraidīja Kurts Zumā.

Tikmēr čempionvienība Mančestras "City" mājās ar 4:0 (2:0) sagrāva Braitonas un Houvas "Albion".

Ar diviem vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Serhio Agvero, bet pa reizei precīzi sita Kevins de Brujne un Bernardu Silva.

Pirmie vārti spēlē tika gūti ceturtajā minūtē, kad pēc saspēles, soda laukumā pie tukšiem vārtiem nonāca de Brujne. Nepilnas 40 minūtes vēlāk Agvero ar spēcīgu sitienu vārtu augšējā stūrī panāca 2:0, bet otrā puslaika 15.minūtē viņš vēlreiz "iedzina" to vārtu tīklā, "City" iegūstot jau drošu vadību 3:0. Gala vārdu 79.minūtē teica Silva, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Pēdējā sestdienas spēlē Lankašīrā "Burnley" nespēja neko padarīt Čempionu līgas uzvarētājai "Liverpool", piekāpjoties ar 0:3 (0:2).

Vārtus liverpūliešu labā guva jaunzēlandietis Kriss Vuds, raidot bumbu savos vārtos, kā arī senegālietis Sadio Manē un brazīlietis Robertu Firminu.

Neveiksmīga mājiniekiem izrādījās spēles 33.minūte, kad tālu sitienu, kas visdrīzāk bija domāta kā piespēle soda laukumā, skāra Vuds, bumbai pa slaidu trajektoriju iekrītot vārtu tīklā gar pašu tālo vārtu stabu - 0:1. Jau četras minūtes vēlāk mājinieki kļūdījās vēlreiz. Bens Mī piespēlēja tieši uz kājas Firminu, izveidojās ātrais uzbrukums trīs pret diviem aizsargiem, un Manē savu iespēju izmantoja - 0:2. Sagrāvi otrā puslaika 80.minūtē pabeidza Firminu, kurš trieca bumbu vārtos no metriem 18 pēc ātrā uzbrukuma, pirms tam Mo Salaham driblā izvairoties no diviem mājinieku aizsargiem, - 0:3.

Svētdien notiks vēl divas spēles. Liverpūles "Everton" uzņems Vulverhemptonas "Wanderers", bet Londonas "Arsenal" - Totenhemas "Hotspur".

Anglijas premjerlīgas vadībā pēc četrām spēlēm ar 12 punktiem ir "Liverpool", desmit punkti ir Mančestras "City", bet Lesteras "City" iekrājusi astoņus punktus. Pa septiņiem ir ceturtajā un piektajā vietā esošajām Londonas "Crustal Palace" un Vesthemas "United", savukārt labāko sešinieku noslēdz Londonas "Arsenal", kas trijās spēlēs izcīnījusi sešus punktus.