foto: LETA
Latvijas kadeti otrajā puslaikā nenosargā pārsvaru un piekāpjas Itālijai
2019. gada 13. augusts, 23:54

Latvijas kadeti otrajā puslaikā nenosargā pārsvaru un piekāpjas Itālijai

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase otrdien Eiropas kadetu čempionātā piedzīvoja zaudējumu astotdaļfināla mačā, līdz ar to turnīrā nāksies cīnīties par 9.-16.vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas kadeti astotdaļfinālā ar 62:82 (22:19, 18:18, 11:24, 11:21) piekāpās Itālijas izlasei.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 18 punktiem bija Otto Fārenhorsts, bet vēl 12 punktus guva Rihards Teirumnieks, kurš arī pieļāva septiņas kļūdas.

Spēles pirmā ceturtdaļa Latvijas izlases izpildījumā noritēja negaidīti labi, jo mača favorīti itāļi pirmās minūtes pavadīja otrā numura lomā. Pēc nedaudz vairāk nekā piecām nospēlētām minūtēm Latvijas izlase bija vadībā ar 17:11, tomēr atlikušajās minūtēs pārsvars saruka, desmit minūtēm noslēdzoties ar rezultātu 22:19 Latvijas labā. Arī otro puslaika pusi izdevās sākt ar pārsvaru, ātri vien panākot 27:21, bet mača turpinājumā itāļi spēja rezultātu izlīdzināt. Latvijas izlasei pārsvaru visai regulāri izdevās atjaunot, pateicoties labajai precizitātei no tālienes, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 40:37 par labu Latvijai.

Otrā puslaika sākumā itāļi pārņēma iniciatīvu un līdz trešās ceturtdaļas vidum jau bija vadībā ar 52:46. Turpinājumā Latvijas izlase visai bieži kļūdījās, kā arī neprecīzi meta pa grozu, līdz ar to 30 nospēlētas minūtes noslēdzās jau par labu Itālijai - 61:51. Pēdējā ceturtdaļa iesākās, itāļiem panākot jau +14 (68:54), bet Latvijas izlase, pieļaujot daudz kļūdu, nespēja izlīdzināt rezultātu, līdz ar to piedzīvots zaudējums ar 62:82.

Ceturtdaļfināla spēlē par 9.-16.vietu trešdien būs jāspēkojas ar Lietuvas vienaudžiem.

Latvijas izlasei turnīrs iesākās neveiksmīgi, jo B apakšgrupā tika piedzīvoti trīs zaudējumi. Vispirms ar 56:76 tika atzīts Izraēlas pārākums, pēc tam ar 51:87 piedzīvots zaudējums pret Spāniju un ar 53:64 - pret Ziemeļmaķedoniju. Tikmēr itāļi A apakšgrupā ar 66:63 pārspēja Vācijas izlasi, ar 69:50 - Horvātiju un ar 80:86 piekāpās Krievijai. Iepriekšējā gadā Serbijā Itālijas kadetu izlase ierindojās 12.vietā.

Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu. Piecas labākās komandas nodrošinās vietu nākamā gada U-17 Pasaules kausā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Agra Galvanovska vadītā komanda šovasar kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles. Tika piedzīvoti pa diviem zaudējumiem Polijas un Krievijas komandām, pa uzvarai un zaudējuma bija pret Somiju un Igauniju, bet pa vienai neveiksmei bija pret Lietuvu un Vāciju.

Iepriekšējos divus gadus latvieši sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma astoto vietu. Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas kadetu komandas labākais sasniegums bija otrā vieta, kas galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā tika izcīnīta četrās Latvijas pilsētās notikušajā turnīrā 2014.gada vasarā.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Valters Briedis ("Ādaži"), Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns (abi - "Ezerzeme"), Otto Fārenhorsts, Aleksis Gedrovics (abi - "Rīga"/DSN), Freds Bagatskis ("Valencia", Spānija), Edgars Bērziņš, Raivo Butirins (abi - "Rīga"/"Ķeizars"), Edvards Struža, Dāvids Grīnbergs (visi - BS "Rīga"), Dāvis Skreivers ("Jēkabpils"/"Līvāni"), Ričards Kļanskis ("Orlandina", Itālija).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās