foto: Ieva Makare/LETA
Rīga izskan kā variants, kur Supersērijas finālā varētu cīnīties Briedis pret Dortikosu
Latviešu bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu varētu aizvadīt Lasvegasā, Losandželosā vai arī Saūda Arābijā.
Citi sporta veidi
2019. gada 12. augusts, 15:15

Rīga izskan kā variants, kur Supersērijas finālā varētu cīnīties Briedis pret Dortikosu

Jauns.lv / LETA

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) organizatoru pārrunas ar krūzeru svara finālcīņas starp Mairi Briedi un Junjeru Dortikosu organizētājiem turpinās, taču rezerves variants ir Rīga, pavēstīja Latvijas sportista menedžeris Raimonds Zeps.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc WBSS pusfināliem, kuri krūzeru jeb smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) notika šā gada 15.jūnijā Rīgā, Briedim izcīnot pasaules čempiona titulu Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā, iespējams, ka arī fināls norisināsies šī gada beigās Latvijas galvaspilsētā.

"Tas nav gala lēmums," ārvalstu presē pavīdējušo ziņu, kurā apgalvots, ka fināls starp Briedi un kubiešu bokseri notiks 14.decembrī "Arēnā Rīga", komentēja Zeps. "Sarunas turpinās, un Rīga ir rezerves variants. WBSS lielākā ienākumu daļa ir no televīzijas translācijas tiesību pārdošanas, un tāpēc svarīga ir Rīgā notiekošo cīņu lieliskā atmosfēra. Tomēr organizatori mēģina papildus nopelnīt, vienojoties par cīņas aizvadīšanu kādā no lielajām pilsētām."

FOTO: Briedis noliek gar zemi Glovacki, kļūst par čempionu un bildina mīļoto

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis sestdien "Arēnā Rīga" nokautēja poli Kšištofu Glovacki un savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa organizācijas (WBO) ...

gallery icon
192

Kā iespējamā finālcīņas norises vieta tiek minēta arī Lasvegasa, Losandželosa, kā arī Saūda Arābija, kur 7.decembrī norisināsies arī brita Entonija Džošua un amerikāņa Endija Ruisa cīņa par pasaules čempiona titulu supersmagajā svarā četrās pasaules boksa organizācijās. Zeps cīņas iespējamo norisi Rīgā tieši 14.decembrī skaidroja ar faktu, ka šajā datumā ir brīva "Arēna Rīga".

"Izskatot citas potenciālās WBSS fināla norises vietas, 7.decembrī ir milzīga cīņa Saūda Arābijā, un ne organizatori, ne televīzija nav ieinteresēta, lai pārklātos divas tik nozīmīgas cīņas. Nez vai boksa mačs notiks 30.novembrī, tad drīzāk 21. vai 28.decembrī," skaidroja Brieža menedžeris.

Maira Brieža pretinieks Supersērijas finālā - Juniers Dortikoss

Pasaules boksa supersērijas finālā šogad sacentīsies latvietis Mairis Briedis un kubietis Juniers Dortikoss. Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 27 cīņās ...

gallery icon
30

"Ja cīņa būs decembrī, septembrī sāksim tai gatavoties," par plāniem stāsta Zeps. "Ceram, ka līdz tam laikam jau būs zināms precīzs datums, pēc kura varētu koriģēt gatavošanās sākumu. Tā kā pretinieks būs labrocis, finansiāli vajadzētu būt izdevīgāk un vieglāk atrast sparingpartnerus pirms cīņas. Esam nedaudz papētījuši iespējamos sparingpartnerus, taču uzrunāsim viņus vien tad, kad būs zināms finālcīņas norises datums."

"Tie ir bokseri no pasaules spēcīgāko simtnieka, un pusgadu pirms cīņas runāt par sparingiem ir par agru, jo viņiem pašiem var būt ieplānotas cīņas vai piedāvājums par cīņu var tikt izteikts vēlāk," atklāja Zeps. "Parasti ir trenera sagatavots sparingpartneru saraksts, kuram ejam cauri. Pirms WBSS pusfināla ar poli Kšištofu Glovacki pirmajā sarakstā bija vairāk nekā 50 bokseri. Pēc cīņas atlikšanas nācās izskatīt vēl vairākas kandidatūras, jo bija bokseri, kuri jau bija piekrituši, bija tādi, kuriem jau bijām nopirkuši biļetes, bet kuri vairs nevarēja atbraukt jaunajos datumos."

Sportista menedžeris apstiprināja, ka treneru kolektīvs palicis tāds pats kā iepriekšējā cīņā ar Glovacki - Vasilijs Čerņigovs, Dmitrijs Šiholajs un fiziskās sagatavotības treneris Agris Freija.

Pagaidām nav skaidrības, vai un kādas būs sankcijas par Šiholaja priekšlaicīgu izskriešanu ringā pusfināla cīņas laikā. "Kamēr lēmums vēl nav pieņemts, es to negribētu komentēt. Par iespējamajām sankcijām lemj Latvijas Boksa federācija," skaidroja Zeps.

Šobrīd zināms, ka WBSS finālcīņā likme būs arī trīs čempiona jostas. Briedim pieder WBO čempiona tituls, bet Dortikosam - Starptautiskās boksa federācijas (IBF) josta. Cīņas likme būs arī Briedim jau kādreiz piederējusī zaļā Pasaules boksa padomes (WBC) josta, kas kļuvusi vakanta pēc ukraiņa Oleksandra Usika pāriešanas supersmagajā svarā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās