foto: Publicitātes foto
Saulītis izcīna bronzas godalgu pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā
Niks Saulītis (pa vidu) lieliski nostartējis Madonā notikušajā pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā sprinta distancē.
Citi sporta veidi
2019. gada 10. augusts, 11:22

Saulītis izcīna bronzas godalgu pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā

Jauns.lv / LETA

Latvijas slēpotājs Niks Saulītis piektdien Madonā izcīnīja trešo vietu pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā sprinta distancē.

Junioru konkurencē 200 metru sprintā visātrākais Madonas ielās bija Aleksandrs Grigorjevs no Krievijas, kurš distanci veica 21,7 sekundēs, bet tikai divas desmitdaļas lēnāks bija viņa tautietis Iļja Proskurins.

Tikmēr trešo vietu, līderim zaudējot trīs desmitdaļas, ieņēma mājinieks Saulītis, kurš ar lielisko startu arī nopelnīja 218,61 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu.

Augsto sesto vietu izcīnīja vēl viens Latvijas sportists Ilvars Bisenieks, kurš no līdera atpalika par 0,7 sekundēm, bet pusotru sekundi lēnāks bija Lauris Kaparkalējs. Savukārt Uvis Akmentiņš ierindojās 23. pozīcijā, no uzvarētāja atpaliekot par teju vai trīs sekundes.

Bisenieks ar savu rezultātu ieguva 238,73 FIS punktus, Kaparkalējam piešķirti 298,54, bet Akmentiņam 303,03.

Kopumā sacensībās startēja 30 juniori.

Junioru dāmu konkurencē uzvaras laurus plūca Henriete Ārnesena, kura distanci veica 24,3 sekundēs, gandrīz par sekundi apsteidzot sudraba medaļas ieguvēju Albu Mortagnu no Itālijas. Trešo vietu izcīnīja Angelīna Agafonova no Krievijas, līderei zaudēdama tieši divas sekundes.

No Latvijas juniorēm visveiksmīgāk startēja Līva Šahno, kura līderei zaudēja nepilnas piecas sekundes, ierindojoties 15.vietā. Tikmēr divas vietas zemāk ierindojās Zlata Pancerko, kura no čempiones atpalika par 6,7 sekundes.

Līdz ar uzrādīto rezultātu Šahno nopelnīja 340,94 FIS punktus, bet Pancerko 811,09.

Šajā konkurencē finišu sasniedza 22 sportistes.

Savukārt pieaugušo konkurencē par čempionu tika kronēts Dmitrijs Voroņins, kurš 200 metrus veica 20,2 sekundēs, par četrām desmitdaļām apsteidzot savu tautieti Vitāliju Smirnovu, kura finiša laiks bija identisks ar trešās vietas ieguvēju Justeinu Olafsenu no Norvēģijas.

Augstāko rezultātu no Latvijas sportistiem šajā konkurencē uzrādīja debitants Raimo Vīgants, kurš līderim zaudēja nedaudz vairāk kā sekundi, ieņemot 11.vietu. Tikmēr 16.pozīcijā finišēja Artūrs Brants, kurš Krievijas sportistam zaudēja 2,1 sekundi. Tikmēr Edgars Bernāns uzvarētājam zaudēja 4,5 sekundes un ieņēma 30.vietu starp 32 konkurentiem.

Vīgants par startu nopelnīja 139,78 FIS punktus, tikmēr Brantam un Bernānam piešķirti attiecīgi 550,53 un 689,92 punkti.

Dāmu konkurencē ātrākā bija zviedriete Linna Semskāra, kura finišēja pēc 23,9 sekundēm, par pussekundi apsteidzot itālieti Lizu Bolsanu, bet trešo vietu ieguva Lizas māsa Anna, līderei zaudēdama 0,6 sekundes.

No Latvijas sportistēm visaugstāk ierindojās Kitija Auziņa, izcīnot 15. vietu, bet no līderes viņa atpalika par 2,6 sekundēm. Trīs sekundes lēnāka par Auziņu bija Paula Bergfelde, bet nepilnu sekundi vēlāk finišēja arī Krista Razgale, sportistēm attiecīgi ieņemot 22. un pēdējo, 23.pozīciju.

Auziņa ar savu rezultātu nopelnīja 241,69 FIS punktus, kamēr Bergfeldei un Razgalei piešķirti attiecīgi 355,14 un 413,96 punkti.

Sestdien sacensībās paredzēti masu starti, kur junioriem būs jāveic 15 kilometrus gara distance, bet senioriem 20.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 11.augustam norisināsies "Smeceres sila" trasē. Tajā piedalīsies vairāk nekā 160 rollerslēpotāji no 14 pasaules valstīm, tajā skaitā arī Latvijas.

Četrus iepriekšējos gadus Madonā norisinājās Pasaules kausa posmi, bet šogad tiek uzņemtas planētas meistarsacīkstes.