foto: Edijs Pālens/LETA
Gorkšs uzsācis pārrunas ar vairākiem iespējamajiem ģenerālsekretāra amata kandidātiem
"Jaunajam LFF ģenerālsekretāram būs jāpaceļ organizācija jaunā attīstības līmenī," uzsvēra LFF prezidents Gorkšs.
Futbols
2019. gada 28. jūnijs, 15:02

Gorkšs uzsācis pārrunas ar vairākiem iespējamajiem ģenerālsekretāra amata kandidātiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs jau ir uzsācis sarunas ar vairākiem potenciālajiem ģenerālsekretāra amata kandidātiem, vēstīts organizācijas mājaslapā.

Iepriekš jau ziņots, ka pēc savstarpējas vienošanās 17.jūlijā amatu atstās līdzšinējais LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, kurš nolēmis vairāk laika veltīt ģimenei. Tādēļ atbilstoši organizācijas statūtiem LFF prezidentam ir jāizvēlas jauns ģenerālsekretārs, kura kandidatūra ir jāapstiprina federācijas valdei.

"Jaunajam LFF ģenerālsekretāram būs jāpaceļ organizācija jaunā attīstības līmenī. Proti, jāievieš un jāuztur labas korporatīvās pārvaldības principi, jāspēj motivēt sava komanda pārmaiņām un efektīvi jāvada visa Latvijas futbola saimniecība", uzsvēra LFF prezidents Gorkšs.

Organizācijas darbā ģenerālsekretāram ir ļoti svarīga loma, jo tas atbild par visiem finanšu, administratīvajiem un organizatoriskajiem procesiem. Tādēļ, pēc Gorkša domām, būtiski, lai jaunajam ģenerālsekretāram būtu vienots redzējums ar prezidentu un LFF biedru ievēlēto valdi par Latvijas futbolā nepieciešamajām pārmaiņām un veidiem, kā tās panākt.

Federācijas prezidents jau ir sācis pārrunas ar vairākiem iespējamajiem amata kandidātiem, lai izvēlētos piemērotāko. Gorkšs pauda cerību, ka ģenerālsekretāru maiņa būs raita, lai nekavētos ikdienas darbi un iecerētie attīstības projekti.

"LFF mērķis ir panākt straujāku Latvijas futbola izaugsmi. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai federācijas vadības komanda būtu profesionāla, dinamiska un pilnībā orientēta uz mūsu visu kopīgo mērķi - futbola attīstību Latvijā. Šis būs liels izaicinājums jaunajam ģenerālsekretāram, taču es ceru, ka viņš ar to pienācīgi tiks galā," teica bijušais Latvijas izlases spēlētājs.

Gorkša vadītā federācija vēlas kļūt par mūsdienīgi pārvaldītu sporta organizāciju, tāpēc tā ir uzsākusi aktīvu pārmaiņu procesu, kurā ir sākta caurspīdīga finanšu un administratīvās pārvaldības modeļa ieviešana, plānots funkciju audits un pārvaldības struktūras optimizācija, notiek esošo sadarbības līgumu izvērtēšana, kā arī turpinās darbs pie jaunu statūtu izstrādes.

LFF ir vienīgā futbola asociācija Latvijā, kuru ir atzinusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA). 1921.gadā dibinātā LFF ir atbildīga par futbola attīstību valstī, kā arī tai ir tiesības pārstāvēt Latviju FIFA, UEFA un citās sporta institūcijās. LFF pieder ekskluzīvas tiesības organizēt un vadīt visu līmeņu futbola sacensības.

Patlaban LFF ir uzņemti 137 biedri, savukārt kandidātu statuss piešķirts 30 ar futbolu saistītām organizācijām.