foto: Edijs Pālens/LETA
Par MHL komandas "Rīga" galveno treneri apstiprināts Vilkoits
Hokejista karjeru Vilkoits noslēdza 2017./2018.gada sezonā un kopš tā laika pildīja "Rīgas" galvenā trenera asistenta pienākumus.
Hokejs
2019. gada 18. jūnijs, 13:47

Par MHL komandas "Rīga" galveno treneri apstiprināts Vilkoits

Jauns.lv / LETA

Par Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandas "Rīga" galveno treneri apstiprināts Raimonds Vilkoits, ziņo vienība.

Viņam asistēs Aleksandrs Ņiživijs, bet par vārtsargu treneri strādās Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžeri turpinās strādāt Juris Opuļskis.

29 gadus vecais Vilkoits kopš 2017./2018.gada sezonas pildīja "Rīgas" galvenā trenera asistenta pienākumus. Tāpat viņš bija arī Latvijas U-20 izlases treneru lokā.

Bijušais uzbrucējs Vilkoits vairākas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sistēmā un 2010./11.gada sezonā tā sastāvā piedalījās trijos mačos, turklāt arī guva vienus vārtus.

Pēc tam viņš spēlējis klubos Zviedrijā, Baltkrievijā, Slovākijā, Somijā un Kazahstānā. Vilkoits pārstāvējis Latvijas U-18 un U-20 izlases, bet vēl 2014.gadā viņš pretendēja uz vietu izlasē dalībai Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

Hokejista karjeru viņš noslēdza 2017./2018.gada sezonā, pāris mačus aizvadot "Mogo" komandā.

Savukārt Ņiživijs iepriekš strādājis Rīgas "Dinamo", bet pirms diviem gadiem bija arī "Rīga" galvenais treneris. Tikmēr Vilkoita vienaudzis Žurkovs karjeras laikā pārstāvējis dažādas Latvijas komandas, bet aizvadīto sezonu pavadīja Vācijas ceturtajā līgā.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

"Rīgas" komandas galvenais treneris aizvadītajā sezonā bija Aigars Cipruss, kurš amatā nomainīja Ronaldu Ozoliņu. Ciprusam palīdzēja Vilkoits un Normunds Sējējs.