foto: AFP/Scanpix
Ekvadorietis Karapass turpina tuvoties triumfam "Giro d'Italia" velobraucienā
Ekvadorietis Rihards Karapass.
Citi sporta veidi
2019. gada 1. jūnijs, 20:41

Ekvadorietis Karapass turpina tuvoties triumfam "Giro d'Italia" velobraucienā

Jauns.lv / LETA

Pēc veiksmīga snieguma prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" priekšpēdējā, 20., posmā ekvadorietis Rihards Karapass vēl vairāk pietuvojies triumfam kopvērtējumā.

Sestdien dalībniekiem bija jāveic 194 kilometrus gara distance, kur trases vidū bija trīs kāpumi, bet finišā nācās uzmīties 6,4 kilometrus garā 7,7% kāpumā.

Par sestdienas posma uzvarētāju tika kronēts spānis Peljo Bilvao no "Astana" vienības, kurš finišēja pēc piecām stundām 46 minūtēm un divām sekundēm. Spraigā sprinta finišā viņš apsteidza tautieti Mikelu Landu ("Movistar"), bet trešais bija itālis Džulijo Čikone ("Trek - Segafredo"), kurš atpalika par divām sekundēm un kurš nodrošināja sev uzvaru kalnu karaļa ieskaitē.

Vēl divas sekundes lēnāks tikmēr bija kopvērtējuma līderis Karapass no "Movistar" komandas, kurš finišēja kopā ar savu konkurentu kopvērtējumā itāli Vinčenzo Nibali ("Bahrain Merida").

"Mēģinājām Mikelu izvirzīt uzvarai šai posmā un saglabāt līderu krekliņu. Pavisam nedaudz pietrūka līdz panākumam, bet esam ļoti apmierināti ar šodien paveikto," gandarījumu neslēpa Karapass.

Kopvērtējuma līderis un rozā krekliņa īpašnieks aizvien ir Karapass, kurš par vienu minūti un 54 sekundēm apsteidz divkārtējo čempionu Nibali, bet trešais ir Landa, kurš atpaliek par divām minūtēm un 53 sekundēm.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ("Israel Cycling Academy") 20.posmā finišēja 83.vietā, no līdera atpaliekot pa 38 minūtēm un četrām sekundēm, bet kopvērtējumā viņš šobrīd ieņem 100.vietu un Karapasam kopumā zaudē vairāk nekā četras stundas. Savukārt jauno braucēju ieskaitē viņš ieņem 25.vietu.

Trīs nedēļas ilgais "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies svētdien, kad braucēji veiks 17 kilometrus garu individuālo braucienu, izšķirot tūres uzvarētāju.

Neilands "Giro d'Italia" velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Debiju viņš piedzīvoja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja 73.vietu, bet jauno braucēju konkurencē - 16.pozīciju. Augstāku vietu viņš izcīnīja šogad 11.posmā, kurā bija trīsdesmitais, bet trešdien posmā bija piektais un uzstādīja sev krietni augstāku latiņu.

Neilanda piektā vieta gan nav Latvijas rekords "Giro d'Italia" posmos, jo savulaik šeit etapos pie uzvarām tikuši Pjotrs Ugrjumovs un Romāns Vainšteins.

Šogad prestižās sacensības notiek jau 102.reizi.