foto: AFP/Scanpix
Pasaules pirmā rakete Osaka negaidīti zaudē 42.vietā esošajai čehietei Sinjakovai
Pasaules pirmā rakete Naomi Osaka
Citi sporta veidi
2019. gada 1. jūnijs, 17:16

Pasaules pirmā rakete Osaka negaidīti zaudē 42.vietā esošajai čehietei Sinjakovai

Jauns.lv / LETA

Pasaules pirmā rakete Naomi Osaka sestdien Francijas atklātajā čempionātā trešās kārtas spēlē ar 4-6, 2-6 negaidīti zaudēja ranga piektā desmita tenisistei Kateržina Sinjakovai no Čehijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to zudušas tikai 21 gadu vecās Osakas izredzes izcīnīt trešo "Grand Slam" titulu pēc kārtas, jo pirms tam viņa uzvarēja ASV un Austrālijas atklātajos čempionātos.

Pirms sestdienas mača Osaka bija uzvarējusi 16 "Grand Slam" spēlēs pēc kārtas.

"Šis ir kaut kas satriecošs, nespēju noticēt šai uzvarai. Esmu ļoti laimīga," sajūsmināta pēc uzvaras bija Sinjakova, kura Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā iekļuvusi pirmo reizi.

foto: REUTERS/SCANPIX
Kateržina Sinjakova no Čehijas.

Japānas tenisiste šajā mača demonstrēja ļoti vāju sniegumu, jo viņa pamanījās pieļaut 38 nepiespiestās kļūdas. Viņai ļoti smagi jau bija pirmo divu kārtu mači šajā turnīrā, jo arī tajos viņa zaudēja pirmos setus, beigās gan izglābdamās no neveiksmes. Osaka nekad Francijas atklātajā čempionātā nav tikusi tālāk par trešo kārtu.

Tikmēr Sinjakova pieļāva vien 13 nepiespiestās kļūdas.

Sinjakova, kura WTA rangā ieņem tikai 42.vietu, sestdien guva savas karjeras lielāko uzvaru. Astotdaļfinālā čehiete spēkosies ar Medisonu Kīzu (WTA 14.) vai Annu Bļinkovu (WTA 117.). 23 gadus vecā Sinjakova savas karjeras laikā nav izcīnījusi nevienu WTA titulu.

foto: AP/Scanpix
Pasaules pirmā rakete Naomi Osaka

Vēl sestdien negaidītu zaudējumu piedzīvoja titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa - pasaules desmitā rakete ar rezultātu 2-6, 5-7 piekāpās tautietei Sofijai Keninai, kura ir planētas 35.numurs.

Līdz ar to 37 gadus vecajai Viljamsai vismaz pagaidām neizdosies izcīnīt savu 24."Grand Slam" titulu, kas ļautu atkārtot visu laiku labāko sasniegumu. Tas viņai būs jāatliek līdz vasarā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam.

Viljamsa tik ātri kādā no "Grand Slam" turnīriem nebija izstājusies kopš 2014.gada.

Pirms tam sestdien pasaules trešā rakete Simona Halepa no Rumānijas trešās kārtas cīņā ar 6-2, 6-1 uzvarēja Ļesju Curenko, kura WTA rangā atrodama 27.vietā. Uzvaras gūšanai Halepai bija nepieciešamas tikai 55 minūtes.

Jau pirms tam Francijas atklātajā čempionātā savas gaitas noslēdza tādas tenisistes kā čehiete Karolīna Plīškova (2.vieta WTA rangā), nīderlandiete Kiki Bertensa (4.), vāciete Angelika Kerbere (5.) un čehiete Petra Kvitova (6.), bet tagad izstājusies arī Osaka, kas krietni uzlabojušas Halepas izredzes nosargāt titulu.

Halepa astotdaļfinālā tiksies ar tikai 18 gadus veco polieti Igu Svjateku (WTA 104.), kura sestdien trešajā kārtā ar 0-6, 6-3, 6-3 pieveica olimpisko čempioni Moniku Pudžu no Puertoriko (WTA 59.).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Uzvaras gājienu šajā turnīrā turpina arī vien 17 gadus vecā ASV pārstāve Amanda Aņisimova (WTA 51.), kura sestdien ar 7-6 (8:6), 6-4 apspēlēja rumānieti Irinu Begu (WTA 116.).

Piektdien Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu sasniedza arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura nākamo maču aizvadīs pret Markētu Vondrušovu no Čehijas.

Savukārt vīriešu turnīrā astotdaļfinālu sasniedzis ar pirmo numuru izliktais Novaks Džokovičs no Serbijas, kurš trešās kārtas cīņā ar 6-3, 6-3, 6-2 pārspēja Salvatori Karūzo no Itālijas (WTA 147.). Līdz ar to titulētais Džokovičs nonācis soli tuvāk tam, lai viņam vienlaicīgi piederētu visi četri "Grand Slam" tituli.

Ne bez grūtībām sestdien astotdaļfinālu sestdien sasniedza arī Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs. Planētas piektais numurs ar 6-4, 6-2, 4-6, 1-6, 6-2 apspēlēja serbu Dušanu Lajoviču (ATP 35.).

Nākamajā kārtā Zverevs tiksies ar pasaules 12.numuru Fabio Fonjīni no Itālijas, kurš ar 7-6 (7:5), 6-4, 4-6, 6-1 apspēlēja spāni Roverto Bautistu-Agutu (ATP 21.).

Astotdaļfinālā iekļuvis arī Grieķijas talants Stefans Cicips, kurš pasaules rangā atrodams sestajā vietā. Viņš ar 7-5, 6-3, 6-7 (5:7), 7-6 (8:6) apspēlēja serbu Filipu Krajinoviču (ATP 60.). Šī spēle tika iesākta jau piektdien, tomēr tumsas dēļ tika pārcelta uz sestdienu.

Ar sestdien gūto uzvaru Cicips arī kļuvis par pirmo Grieķijas tenisistu 83 gadu laikā, kurš nodrošinājis iespēju spēlēt arī Francijas atklātā čempionāta otrajā nedēļā.

Nākamajā cīņā Cicips tiksies ar bijušo "French Open" čempionu Stanu Vavrinku no Šveices (ATP 28.), kurš ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:4), 7-6 (10:8) pārspēja bulgāru Grigoru Dimitrovu (ATP 46.).

Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālu sasniedzis arī titulētais argentīnietis Huans Martins del Potro - pasaules devītais numurs ar 6-4, 6-4, 6-0 pieveica austrālieti Džordanu Tompsonu (ATP 69.) Nākamajā kārtā Argentīnas tenisists tiksies ar krievu Karenu Hačanovu (ATP 11.), kurš sestdien ar 6-1, 6-4, 6-3 apspēlēja slovāku Martinu Kližanu (ATP 55.).

Astotdaļfinālā sestdien iekļuva arī pagājušā gada "French Open" finālists Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ATP rangā ir ceturtajā vietā. Austrietis trešās kārtas mačā ar 6-3, 4-6, 6-2, 7-5 pārspēja urugvajieti Pavlo Kuevasu (ATP 47.).

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.