foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases vārtus mačā ar Šveici sargās Merzļikins
Elvis Merzļikins nav piedalījies nevienā oficiālā mačā jau teju divus mēnešus.
Hokejs
2019. gada 12. maijs, 12:55

Latvijas hokeja izlases vārtus mačā ar Šveici sargās Merzļikins

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases vārtus pasaules čempionāta mačā ar Šveici prognozējami sargās Elvis Merzļikins, pēc rīta treniņa paziņoja valstsvienības treneris Edgars Masaļskis.

Latvijas hokejisti šodien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā aizvadīs savu otro maču pasaules čempionātā hokejā augstākajā divīzijā, svarīgā cīņā tiekoties ar Šveici. B grupas duelis sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7. kanālam.

Sestdien savā pirmajā mačā Latvijas hokejisti ar 5:2 apspēlēja Austriju, kamēr pasaules vicečempione Šveice ar 9:0 sagrāva Itāliju.

Slovākijā notiek pasaules čempionāts hokejā: Latvija cīnās pret Austriju

gallery icon

Merzļikins Latvijas izlasei pievienojās vien piektdien, tāpēc sestdien pirmajā mačā vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš aizvadīja labu spēli.

Latvijas izlases svētdienas rīta treniņā piedalījās vien divi vārtsargi - Gustavs Grigals un Elvis Merzļikins - un deviņi laukuma spēlētāji: Rodrigo Ābols, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis, Emīls Ģēģeris, Rihards Marernis, kā arī turnīram vēl nepieteiktie Jānis Jaks, Edgars Siksna, Māris Bičevskis un Toms Andersons, kuri pretendē uz pēdējām divām vietām valstsvienības pieteikumā.

Latvijas hokeja fani Slovākijā pirms mūsu izlases spēles ar Austriju 2019. gadā

gallery icon

Merzļikins izlasei pievienojās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets", kas šonedēļ noslēdza savas gaitas Stenlija kausa izcīņā. Tiesa, vārtsargs jau teju divus mēnešus ir bez spēļu prakses, jo Kolumbusā viņš aizvadīja tikai treniņus.

Merzļikins pēdējos gados kļuvis par Latvijas izlases pirmo vārtsargu, bet viņš jau vairākas sezonas spēlējis Šveices klubā "Lugano", taču nu izlēmis pamēģināt spēkus NHL. Iepriekšējā sezonā viņš Lugāno kluba sastāvā Šveices čempionāta regulārajā turnīrā 43 mačos vidēji ielaida 2,44 vārtus un atvairīja 92,1% metienu, kamēr izslēgšanas turnīrā četros mačos caurmērā kapitulēja 3,95 reizes un atvairīja 87,2% metienu.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 tiksies ar Itāliju. Divas dienas vēlāk plkst.21.15 gaidāma cīņa ar Čehijas valstsvienību, bet pēc tam sekos spēles ar Krieviju (18.maijs plkst.13.15), Zviedriju (20.maijs plkst.17.15) un Norvēģiju (21.maijs plkst.17.15).

B grupas kopvērtējumā līderei Čehijai ir maksimāli iespējamie seši punkti divās spēlēs, kamēr pa trim punktiem vienā mačā iekrājušas Šveice, Latvija un Krievija, bet bez punktiem ir Zviedrija, Austrija, Norvēģija un Itālija.