foto: Zane Bitere/LETA
Latvijas un Vācijas izlašu divcīņu ievadīs Ostapenko un Petkovičas duelis
Aļona Ostapenko ar Petkoviču karjeras laikā tikusies divas reizes, abās izcīnot uzvaras.
Citi sporta veidi
2019. gada 18. aprīlis, 12:00

Latvijas un Vācijas izlašu divcīņu ievadīs Ostapenko un Petkovičas duelis

Jauns.lv / LETA

Latvijas un Vācijas sieviešu tenisa izlašu Federāciju kausa divcīņu ievadīs Aļonas Ostapenko un Andreas Petkovičas duelis, bet otrajā mačā spēkosies Diāna Marcinkēviča un Jūlija Gērgesa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paredzams, ka otrajā dienā vienspēļu pretinieces mainīsies, bet dubultspēlē pašlaik paredzēts Ostapenko/Danielas Vismanes un Monas Bartelas/Annas Lēnas Grēnfeldes duelis.

Pārspēles par iekļūšanu Federāciju kausa Pasaules pirmajā grupā norisināsies piektdien un sestdien.

Ostapenko ar Petkoviču karjeras laikā tikusies divas reizes, abās izcīnot uzvaras. Latvijas tenisiste bijusi pārāka 2016.gada Dohas WTA "Premier" turnīra pusfinālā un pērnā gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Savukārt ar Gērgesu viņa vēl nav spēkojusies.

Tikmēr Marcinkēviča līdzšinējā karjerā nav tikusies ar abām vienspēļu potenciālajām pretiniecēm.

Jau ziņots, ka šajā duelī Latvijai nevarēs palīdzēt valsts pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura dziedē muguras savainojumu, taču iztrūkums būs arī Vācijas sastāvā, jo komandai nepalīdzēs planētas piektais numurs Angelika Kerbere.

Sevastova pasaules rangā ieņem 13.vietu, Aļona Ostapenko ir 29.pozīcijā, Diāna Marcinkēviča atrodas 267.vietā, kamēr 18 gadus vecā Daniela Vismane ir 645.pozīcijā.

Kerberei nespēlējot, Vācijas pirmais numurs šajā divcīņā būs Jūlija Gērgesa, kura ir pasaules 17.rakete. Tāpat Vācijas sastāvā ir Andrea Petkoviča, kura WTA rangā ir 71.pozīcijā, un Anna Lēna Grēnefelde, kura dubultspēļu reitingā ir 26.vietā.

Savukārt Kerberes vietā uzaicināta Mona Bartela, kura planētas rangā atrodas 90.vietā.

Latvija Pasaules otrās grupas pirmās kārtas duelī ar 4-0 uzvarēja Slovākiju, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pārspēlēm par vietu Pasaules pirmajā grupā. Tikmēr Vācija Pasaules pirmās grupas ceturtdaļfinālā ar 0-4 piekāpās Baltkrievijai, tāpēc tagad tai būs jāspēkojas ar Latviju.

Vācija ir 1987. un 1992.gada Federāciju kausa ieguvēja. Pirms pieciem gadiem vācietes pēc 22 gadu pārtraukuma atgriezās Federāciju kausa finālā, kurā atzina Čehijas pārākumu.

Latvijas sieviešu tenisa izlase ar Aļonu Ostapenko, Anastasiju Sevastovu, Diānu Marcinkēviču un Danielu Vismani sastāvā pagājušā gada aprīlī uzvarēja pārspēlēs par vietu Federāciju kausa Pasaules otrajā grupā, iekļūstot starp planētas 16 labākajām komandām. Latvija Pasaules grupā spēlēja arī 1993.gadā, kad tajā bija 32 komandas.

Pērn Federāciju kausā uzvarēja Čehija, kas pusfinālā apturēja tieši Vāciju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās