foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas handbola izlases galvenais treneris Ušcins atklāj taktiku rītdienas mačam ar Igauniju
Latvijas vīriešu handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins.
Citi sporta veidi
2019. gada 13. aprīlis, 15:50

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Ušcins atklāj taktiku rītdienas mačam ar Igauniju

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien Valmierā gaidāmajā 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē pret Igauniju centīsies būt spēles tempa noteicēji un spēlēt ātri, pauda komandas galvenais treneris Armands Uščins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas handbolisti ceturtdien kvalifikācijas spēlē izbraukumā ar 24:18 uzvarēja Igauniju, bet svētdien abas komandas tiksies atkārtoti.

"Patiesībā, starp spēlēm nav daudz laika, lai kaut ko ļoti paspētu mainīt. Protams, noskatījāmies spēli un izanalizējām. Treniņos tagad dodam spēlētājiem informāciju, ko pretinieki piedāvā ar savu spēli. Līdz ar to ir viena divas dienas, lai pakārtotu kaut kādas nianses gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Neko būtiski uzlabot fiziski vai tehniski nav iespējams," Latvijas Handbola federācija (LHF) citē Uščina teikto. "Igaunijā spēli iesākām pasmagi. Ir daudz sīkumu, kas to veido. Neiemetām savus vārtus, vārtsargs kaut ko ielaida. Spēle bija ļoti koncentrēta uz vidu, tur viņi mūs spieda kopā, tam risinājumu īsti neradām, lai nogādātu bumbu uz malām un spēlētu platāk. Uzbrukumā patiešām pamocījāmies."

"Runājot par aizsardzību, noskatījos video. Labi, ir kaut kādas mazas nianses, bet, domāju, ka otrā puslaika aizsardzību varētu rādīt kā paraugu jaunajiem spēlētājiem - kā veidojas kustība, kā viss strādā. Nav ko daudz piebilst. Ceru, ka tāda pati tā būs arī rīt," pauda Uščins.

Tallinā otro puslaiku lieliski nospēlēja Uvis Strazdiņš, kurš ar pieciem vārtiem arī bija rezultatīvākais spēlētājs.

"Uvja sūtīšana laukumā nebija nekāds risks. Pārsteigums? Uz izlasi aicinām tādus spēlētājus, ar kuriem arī rēķināmies. Protams, viņš nospēlēja labu spēli. Viņš bija Rīgas domes kausā, pirms tam ir darbojies kopā ar mums. Šosezon arī ir citā apritē Igaunijā. Ir patīkami. Uvis nospēlēja lieliski, viņš savu iespēju izmantoja. Ģirts Lilienfelds? Viņš otrajā puslaikā uzbrukumā ieviesa mieru. Spēlēja vispār bez stresa, paplēsa arī zonas, lai līnija būtu brīvāka, "insaidi" tiek pie metieniem, bet ļoti svarīga lieta bija tieši miers, ko Ģirts mums sniedza. Tieši to arī no viņa gaidījām," gandarīts bija Ušcins.

Visi Latvijas handbolisti esot gatavi svētdienas cīņai, lai gan dažiem esot mikrotraumas.

"Varbūt nedaudz pamainīsim spēles plānu. Igaunijā gaidījām, ka viņi ļoti skries pirmajā puslaikā, gribējām viņus bremzēt. Valmierā centīsimies būt spēles tempa noteicēji, spēlēsim ātri. Pirmajā spēlē apzināti neskrējām. Jāizceļ arī līdzjutēji. Tallinā 50 Latvijas fani bija skaļāki par visiem pretinieku līdzjutējiem. Zālē visu laiku dzirdējām viņu atbalstu, tas mums bija liels pluss. Domāju, spēlētājiem tas ir ļoti svarīgi. Cepuri nost, ko viņi paveica Tallinā. Liels paldies! Jācer, ka arī turpmāk viņi būs kopā ar mums un atbalstīs," noslēgumā piebilda Uščins.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas ceturtajā grupā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem trīs spēlēs ir Slovēnija, četri punkti ir Latvijai, kamēr divus punktus iekrājusi Nīderlande, bet bez punktiem pašlaik ir Igaunija.

Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās