foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix
WNBA draftā ar pirmo numuru izvēlēta aizsardze Janga
WNBA drafta pirmais numurs Džekija Janga.
Basketbols
2019. gada 11. aprīlis, 12:59

WNBA draftā ar pirmo numuru izvēlēta aizsardze Janga

Jauns.lv / LETA

Trešdien notikušajā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar pirmo numuru tika izraudzīta aizsardze Džekija Janga, kura nonāca Lasvegasas "Aces" vienības paspārnē.

23 gadus vecā Janga izvēlējās nespēlēt savu pēdējo sezonu Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pieteikdamās WNBA draftam.

Viņa Notrdamas Universitātes dāmu basketbola vienības "Fighting Irish" sastāvā šajā sezonā vidēji mačā guva 14,3 punktus, izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas un veica 5,2 rezultatīvas piespēles.

Ar otro numuru Luivilas Univeristātes aizsardze Asja Dūra nonāca Ņujorkas "Liberty", bet ar trešo numuru Misisipi štata univeristātes centra spēlētāja Teareira Makkovana noļuva Indinas "Fever" vienībā.

Divas no galvenajām favorītēm vidusskolu basketbola neskaitāmu rekordu īpašniece, uzbrucēja Ketija Lū Samuelsone (Konktikuta) un Notrdeimas aizsardze Arike Ogunbovale, kura pirms gada realizēja NCAA čempionāta pusfināla un fināla uzvarošos metienus, kā arī tika atzīta par sacensību labāko spēlētāju, bet šogad finālā netrāpīja izšķirošos soda metienus, tika izvēlētas vien ar ceturto un piekto numuru un nonāca attiecīgi Čikāgas "Sky" un Dalasas "Wings" vienībās.  

Tāpat milzu pārteigums uzskatāms, ka  “Associated Press” gada labākā spēlētāja Megana Gustafsone tika izvēlēta otrajā kārtā vien ar kopējo 17. numuru. NCAA rezultatīvākā spēlētāja (vidēji 27,8 punkti) un trešā labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām (13,4) ievilka “Iowa State” labāko astotniekā. Viņu izvēlējas Dalasas komanda.

Drafta pirmās septiņas vietas aizņēma amerikānietes, bet astotā bija Stenfordas Universitātes komandas austrāliešu uzbrucēja Elana Smita.

No eiropietēm visaugstāk tika izvēlēta spāniete Maite Kazorla, kurai tika 23. numurs.

Kopumā WNBA trīs kārtās tika izvēlētas 36 spēlētājas, no kurām 27 bija ASV basketbolistes. Neviena latviešu spēlētāja draftā netika izvēlēta.

Jau ziņots, ka viena no Latvijas vadošajām basketbolistēm Kitija Laksa nepieteicās šī gada draftam. Iepriekš ziņu aģentūru "Associated Press" prognozēja, ka Laksa varētu tik izraudzīta šī gada WNBA drafta trešajā kārtā, tomēr šogad viņa tāpat turnīrā traumas dēļ nevarētu piedalīties.

Līdz šim WNBA draftā izraudzītas trīs Latvijas basketbolistes - 2004. gadā tā bija Ieva Kubliņa, divus gadus vēlāk Zane Tamane, kamēr 2011. gadā tika izraudzīta arī Elīna Babkina (šobrīd Dikeulaka).

Jaunā WNBA sezona sāksies 9. maijā.

Pērn par čempionēm tika kronētas Sietlas "Storm", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Vašingtonas "Mystics" spēlētājas.