foto: Pixathlon/REX/ Vida Press
Vācijas futbolisti mača izskaņā izrauj uzvaru pār Nīderlandi
Vācijas futbola izlase priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2019. gada 25. marts, 10:18

Vācijas futbolisti mača izskaņā izrauj uzvaru pār Nīderlandi

Jauns.lv / LETA

Vācijas futbola izlase svētdien 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra C grupas mačā izbraukumā ar 3:2 (2:0) uzvarēja Nīderlandi.

Pēc pirmā puslaika Vācijas izlase atradās vadībā ar 2:0, jo pa vārtiem bija guvuši Līrojs Sanē un Seržs Gnabrī. Tiesa, Nīderlande panāca izlīdzinājumu, jo 48. minūtē vienus vārtus atguva Matjiss de Ligts, bet 63. minūtē neizšķirtu panāca Memfiss Depajs.

Lai arī šķita, ka šis mačs noslēgsies neizšķirti, Vācijas komanda tomēr izrāva uzvaru, jo 90. minūtē lielisku piespēli soda laukumā vārtu guvumā pārvērta Niko Šulcs.

Vācijai, kas 2014. gadā ieguva Pasaules kausu, bet pēdējos gados piedzīvo grūtus laikus, šis bija pirmais mačs šajā kvalifikācijas ciklā. Tā svētdien guva pirmo uzvaru starptautisku turnīru spēlēs kopš pagājušā gada Pasaules kausa.

Tikmēr vēl vienā C grupas mačā Ziemeļīrija savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja Baltkrieviju, uzvaru izraujot trīs minūtes pirms pamatlaika beigām.

Šajā grupā pirmā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir tieši Ziemeļīrija, kamēr pa trim punktiem guvušās Vācija un Nīderlande, bet bez punktiem ir Igaunija un Baltkrievija.

Vēl vienā svētdienas mačā uzvaru guva spēcīgā Beļģija, kas viesos ar 2:0 (2:0) pārspēja Kipru.

Abi vārti šajā I grupas spēlē tika gūti jau spēles sākumā, kad savā 100. mačā izlasē desmitajā minūtē izcēlās Edens Azārs, bet 18. minūtē Mišī Bačuajī iesita otros vārtus.

Pirms tam svētdien I grupas ietvaros Krievija izbraukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Kazahstānu, kamēr Skotija viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja Sanmarīno.

Pēc divām kārtām maksimāli iespējamos sešus punktus iekrājusi Beļģija, kam ar trim punktiem seko Kipra, Krievija, Kazahstāna un Skotija, bet Sanmarīno punktus nav guvusi.

Vēl svētdien G grupā Polija savā laukumā ar 2:0 (0:0) apspēlēja Latviju, Izraēla savu skatītāju priekšā ar 4:2 (2:1) pieveica Austriju, bet Slovēnija mājās cīnījās 1:1 (1:0) ar Ziemeļmaķedoniju.

Pēc divām kārtām šajā grupā seši punkti ir Polijai, pa četriem iekrājušas Izraēla un Ziemeļmaķedonija, kamēr Slovēnijai ir divi punkti. Bez punktiem pašlaik ir Austrija un Latvija.

Nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas.