foto: Edijs Pālens/LETA
Daiļslidotāja Kučvaļska augstajā astotajā vietā pēc Universiādes īsās programmas
Daiļslidotāja Angelina Kučvaļska.
Citi sporta veidi
2019. gada 8. marts, 14:24

Daiļslidotāja Kučvaļska augstajā astotajā vietā pēc Universiādes īsās programmas

Jauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska piektdien Krievijā ierindojās augstajā astotajā vietā 29. Ziemas Universiādes īsajā programmā.

Pēc īsās programmas līdere ar 75,92 punktiem ir japāniete Mai Mihara, kamēr Kučvaļska savu priekšnesumu veica pārliecinoši un nopelnīja 55,14 punktus, kas viņai starp 35 dalībniecēm deva astoto vietu. Latvijas sportistes iegūtie punkti ir viņas šīs sezonas labākais rezultāts.

Izvēles programma notiks sestdien, bet tajā piedalīsies 24 daiļslidotājas.

Pirms diviem gadiem tieši Kučvaļska sieviešu konkurencē Latvijai izcīnīja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, kur gan beigās startēja Diāna Ņikitina. Kučvaļska 2016.gadā Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu.

Latvija daiļslidošanā Universiādē ir pārstāvēta pirmo reizi.

Pirms tam piektdien Latvijas hokeja izlase savā noslēdzošajā mačā ar rezultātu 11:0 (2:0, 4:0, 5:0) apspēlēja Lielbritānijas valstsvienību.

Uzvarētāju sastāvā trīs vārtus jeb "hat-trick" iemeta Kristaps Millers, bet diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Valters Freijs. Savukārt ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Normunds Vībans.

Latvija kā pirmā no savas grupas noslēgusi turnīru, nesasniedzot pusfinālu. B grupas pirmajās divās vietās ar trīs spēlēs maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir Kazahstāna un Kanāda, kamēr Latvijas hokejisti turnīru noslēdza ar deviņiem punktiem piecos mačos. Seši punkti četrās cīņās ir Šveicei, bet bez punktiem ir Zviedrija un Lielbritānija.

Pusfinālu sasniegs grupas divas spēcīgākās komandas.

Hokeja turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 6:4 uzvarēja Šveici, bet pēc tam ar 1:10 kapitulēja Kazahstānai un ar 1:6 zaudēja Kanādai. Savukārt ceturtajā mačā Latvijas valstsvienība ar 6:3 pārspēja Zviedriju.

Citviet 47. vietā milzu slaloma sacensībās ierindojās Latvijas kalnu slēpotājs Dāvis Zvejnieks, kurš uzvarētājam Ivanam Kuzņecovam no Krievijas piekāpās par 15,13 sekundēm. Savukārt Miks Zvejnieks netika līdz finišam pirmajā braucienā.

Krasnojarskā notiekošajā Ziemas Universiādē Latviju pārstāv 27 sportisti no trīspadsmit Latvijas augstskolām. Latvija pārstāvēta hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā, daiļslidošanā un snovbordā.

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas notika 2017. gadā Almati, Latvijai pirmo medaļu vēsturē izcīnīja kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš tika kronēts par čempionu Alpu kombinācijā.