foto: LETA
"TTT Rīga" basketbolistes cīņā par otro vietu grupā pēc pirmā puslaika zaudē Eirolīgas vicečempionēm
Basketbola klubs "TTT Rīga".
Basketbols
2019. gada 20. februāris, 20:21

"TTT Rīga" basketbolistes cīņā par otro vietu grupā pēc pirmā puslaika zaudē Eirolīgas vicečempionēm

LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra pēdējās - četrpadsmitās - kārtas mačā savā laukumā pēc pirmā puslaika ar rezultātu 38:48 piekāpjas šī turnīra vicečempionei Šopronas "Uniqa" no Ungārijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abu vienību dueli tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Latvijas komandai šī ir izšķirošā cīņa par otro vietu B grupā. Ja izdosies uzvarēt Šopronas klubu, tā apakšgrupā būs otrā un iegūs potenciāli vājāku pretinieci ceturtdaļfinālā un arī labākas izredzes iekļūt starp četrām spēcīgākajām Eirolīgas komandām.

Rīdzinieces lielāko daļu no pirmās ceturtdaļas atradās iedzinējos līdz trīs minūtes pirms ceturkšņa beigām Aija Brumermane ar metienu no groza apakšas panāca neizšķirtu 18:18. Minūti vēlāk Karlīne Pilābere ar "sodiņiem" izvirzīja vadībā "TTT Rīga" vienību, nākamās pusminūtes laikā komandām apmainoties diviem tālmetieniem (25:24). Tiesa, ceturksni uzvarēt gan neizdevās, pirmās desmit minūtes zaudējot ar 27:30.

Otrā ceturkšņa ievadā pretinieces panāca sešu punktu pārsvaru, bet, lielākoties patiecoties Guntai Baško, "Uniqa" handikaps pirmajās minūtēs nekļuva vēl lielāks. Tiesa, ceturtdaļas otrajā pusē neizdevās apturēt viešņu līderes un pirmais puslaiks tika zaudēts ar 38:48.

Šo abu pirmā apļa duelī Rīgas komanda viesos piedzīvoja neveiksmi ar 55:68.

"TTT Rīga", izcīnot otro vietu B grupā, ceturtdaļfinālā iegūs mājas laukuma priekšrocības un spēlēs pret A grupas trešo labāko vienību - Francijas čempionēm "Bourges Basket" vai Čehijas labāko vienību Prāgas ZVVZ USK. Zaudējot šodienas mačā, rīdzinieces grupā būs ceturtās un ceturtdaļfinālā tiksies ar Eirolīgas čempioni Jekaterinburgas UGMK no Krievijas. Ceturtdaļfinālā komandas sacentīsies sērijā līdz divām uzvarām, turklāt augstāk izsētā komanda iegūst tiesības pirmo un, ja nepieciešams, trešo spēli aizvadīt savā laukumā.

Grupas līderpozīcijā ar 12 uzvarām 13 spēlēs ir Kurskas "Dinamo", kam ar astoņām uzvarām seko "TTT Rīga" un Stambulas "Fenerbahce" komandas. Tālāk ar septiņiem panākumiem ir Šopronas "Uniqa", kamēr Salamankas "Perfumerias Avenida" vienība guvusi sešas uzvaras un tā vairs nepretendē uz izslēgšanas turnīru. Sestā ar pieciem panākumiem ir Antakjas "Hatay", kurai ar četrām uzvarām seko Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", kamēr divus panākumu guvusi Pirejas "Olympiakos".

Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

Šopronas sieviešu basketbola klubs dibināts jau 1921.gadā, bet par Ungārijas čempionu tas kļuvis 12 reizes, tostarp pēdējos četros gados. Tāpat tas 1998.gadā triumfēja Liliānas Ronketi kausā, pēc komunisma krišanas kļūstot par pirmo Ungārijas sieviešu basketbola komandu, kas triumfējusi starptautiskā turnīrā.

Ungārijas čempionvienība regulāri izcēlusies arī ar panākumiem Eirolīgā. Vēl tikai pērn tā turnīra finālā ar 53:72 piekāpās Krievijas flagmanim Jekaterinburgas UGMK. Tiesa, pirms tam labāko četrinieks tika sasniegts tikai vienu reizi - 2009.gadā, kad gūta ceturtā vieta.

"TTT Rīga" oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Eirolīgas A grupā cīnās Jekaterinburgas UGMK, "Nadežda"/"Čukurova" (abas - Krievija), Prāgas ZVVZ USKA (Čehija), "Bourges Basket" (Francija), Brenas "Etixx Mithra Castors" (Beļģija), Skio "Familia" (Itālija), Polkovices CCC (Polija) un ESBVA (Francija).

"TTT Rīga" Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

"TTT Rīga" sastāvs 2018./2019.gada Eirokausu sezonai:

Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Gunta Baško, Karlīne Pilābere, Šeja Pedija, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Aivija Slotere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa, Baiba Eglīte.