foto: AFP/Scanpix
Gulbim pārliecinošs sniegums Roterdamas turnīra pirmajā kārtā
Ernests Gulbis sekmīgi iesācis pamatturnīru Roterdamā.
Citi sporta veidi
2019. gada 12. februāris, 13:30

Gulbim pārliecinošs sniegums Roterdamas turnīra pirmajā kārtā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis otrdien Roterdamas "ATP World Tour 500" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-4 uzvarēja rumāni Mariusu Copilu.

Gulbis ATP rangā ieņem 84. vietu, bet Copils atrodams 72. pozīcijā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 45 ATP ranga punktus, bet vēl desmit punkti viņam ir par uzvaru kvalifikācijas pirmajā kārtā, tādējādi Latvijas tenisists iekrājis vairāk punktu nekā pērn no februāra līdz maija vidum.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar planētas septīto raketi Kei Nišikori, kurš turnīrā saņēmis pirmo numuru, vai francūzi Pjēru Igo Ebēru, kurš reitingā ir 36. pozīcijā.

Gulbis pārliecinoši izpildīja savus pirmos divus serves geimus, abos zaudējot tikai vienu izspēli. Ceturtajā geimā viņš nobreikoja pretinieku, kas turpinājumā ļāva panākt jau 4-1. Gulbim astotajā geimā vēlreiz atņemot pretinieka servi, Latvijas tenisists pirmajā setā guva virsroku ar 6-2.

Otrajā setā abi tenisisti sākumā droši izpildīja savas serves, bet pirmais lūzuma brīdis bija sestajā geimā, kurā Gulbis pie pretinieka serves panāca 40:0, taču turpinājumā neizmantoja četras breikbumbas. Tāpat arī nākamajā geimā pie Copila serves Gulbis neizmantoja vienu breikumbu, bet vēl smagāks izvērtās desmitais geims, kurā Latvijas pirmā rakete ar ceturto mačbumbu salauza rumāņa pretestību un setā uzvarēja ar 6-4, iekļūdams nākamajā kārtā.

Gulbs šajā mačā izpildīja 12 "eisus" jeb netveramās serves.

Abi tenisisti pirms trim gadiem tikās Brisbenas "ATP World Tour 250" kvalifikācijas pirmajā kārtā, kurā pārāks bija Gulbis.

Gan Gulbis, gan Copils nepārvarēja šī turnīra kvalifikāciju, bet pamatturnīrā tika kā "laimīgie zaudētāji".

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis.

Gulbim "Australian Open" jau vēsturiski nav bijis veiksmīgs, jo tikai divreiz viņš spējis pārvarēt pirmo kārtu. Šī gada sākumā latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, bet pagājušajā nedēļā apstājās Monpeljē "ATP World Tour 250" otrajā kārtā.

Tikmēr Copils sezonas sākumā cieta zaudējumus pirmajās kārtās turnīros Dohā un Oklendā, bet pēc tam apstājās otrajā kārtā Austrālijas atklātajā čempionātā un Sofijas "ATP World Tour 250" turnīrā.

Gulbis turnīrā Roterdamā spēlē sesto reizi karjerā, labāko rezultātu sasniedzot pirms pieciem gadiem, kad izdevās aizkļūt līdz pusfinālam. Savukārt Copils Nīderlandes ostas pilsētā spēlēja trešo reizi karjerā.