foto: LETA
TTT meitenes gūst trešo uzvaru FIBA Eirolīgā
"TTT Rīga" basketbolistes gūst trešo uzvaru FIBA Eirolīgas cīņās.
Basketbols
2018. gada 5. decembris, 20:07

TTT meitenes gūst trešo uzvaru FIBA Eirolīgā

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra piektās kārtas B apakšgrupas mačā viesos ar rezultātu 70:51 (14:19, 20:12, 13:8, 23:12) uzvarēja pēdējo trīs gadu Grieķijas čempioni Pirejas "Olympiakos", tiekot pie trešā panākuma turnīrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"TTT Rīga" sastāvā 18 punktus iemeta Ieva Pulvere, bet 17 punkti Šejai Pedijai. Savukārt Aivija Slotere pievienoja 12 punktus un desmit atlēkušās bumbas.

Mājinieces "Olympiakos" basketbolistes šo maču sāka ar 4:0 izrāvienu, bet kopumā abas komandas spēles ievadā spēlēja ļoti mazrezultatīvi, jo pēc piecām spēlētām minūtēm rezultāts bija vien 8:3 par labu Grieķijas čempionēm. Pamazām gan vienības uzņēma apgriezienus, tām aizvadot rezultatīvas pēdējās pirmās ceturtdaļas minūtes. Pirmās desmit minūtes Rīgas klubs gan noslēdza iedzinēju lomā - 14:19.

Otrajā ceturtdaļā "TTT Rīga" basketbolistēm izdevās pārņemt cīņas iniciatīvu, turklāt tās otrajā minūtē pēc Kates Krēsliņas precīzā tālmetiena pirmo reizi izdevās iegūt vadību (22:19), viņai tādējādi noslēdzot rīdzinieču 8:0 izrāvienu. Latvijas čempionvienība bija ieguvusi nelielu iniciatīvu - lai arī grieķietēm izdevās panākt 22:22, Slotere turpinājumā atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas. "Olympiakos" spēlētājas gan cīnījās ļoti pašaizliedzīgi un neļāva viešņām iegūt lielāku pārsvaru - lai arī pēdējās sekundēs divus soda metienus trāpīja Pedija, panākdama 34:28, grieķietes atbildēja ar precīzu pēdējās sekundes tālmetienu.

Otrajā puslaikā "TTT Rīga" ieguva lielāku iniciatīvu. Laukumā gan joprojām dominēja pašaizliedzīga cīņa abu komandu izpildījumā, kas nevienai no tā neļāva gūt daudz punktu. Trešā ceturkšņa ievadā piecus punktus pēc kārtas guva Pedija, panākdama jau 39:31, taču pēc tam "Olympiakos" atguvās un vismaz uz brīdi pretinieces tālāk nepalaida. Pāris minūtes vēlāk Latvijas čempiones gan atjaunoja astoņu punktu pārsvaru, ar kādu uzsāka arī noslēdzošās desmit pamatlaika minūtes (47:39).

Ceturto ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu uzsāka rezultatīvi spēlējošā Pedija, kura tādējādi pirmo reizi panāca vismaz desmit punktu vadību. Tuvākajās minūtēs "TTT Rīga" sasniedza arī 14 punktu pārsvaru, bet Pirejas pilsētas basketbolistes vēl centās spēlēt pašaizliedzīgi. Tiesa, tas diez ko neizdevās, jo noslēdzošajās minūtēs ar soda metienu palīdzību rīdzinieču pārsvars pārsniedza jau 20 punktus, kas noslēgumā viešņām ļāva gūt diezgan drošu uzvaru.

"TTT Rīga" Eirolīgas pirmajā mačā cienījami ar 69:70 piekāpās Krievijas grandam Kurskas "Dinamo", bet otrajā duelī negaidīti ar 77:74 pārspēja spēcīgo Turcijas klubu Antākijas "Hatay". Savukārt trešās kārtas spēlē rīdzinieces ar 56:68 piekāpās Aijas Putniņas pārstāvētajai Spānijas čempionei Salamankas "Perfumerias Avenida", bet pagājušajā nedēļā ar 93:62 tika sagrauta Francijas komandu Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo".

Tikmēr "Olympiakos" šosezon Eirolīgā cīnās bez uzvarām, pirms tam zaudējot Turcijas grandam Stambulas "Fenerbahce" (54:63), Ungārijas klubam Šopronas "Uniqua" (69:85), Kurskas "Dinamo" (67:73) un Antākijas "Hatay" (55:71).

Tāpat kā "TTT Rīga" arī "Olympiakos" vispirms pārvarēja Eirolīgas kvalifikāciju. Pirejas basketbolistes divu maču summā pārspēja Polijas klubu Krakovas "Wisla Canpack".

"TTT Rīga" un "Olympiakos" iepriekšējā sezonā tikās FIBA Eirokausa apakšgrupā, abos mačos uzvarot rīdziniecēm - 78:72 un 74:70.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Olympiakos" sieviešu basketbola komanda tika reanimēta 2015.gadā un jau pirmajos trīs gados izcīnīja uzvaras Grieķijas čempionātā. Šāda vienība tika izveidota 1947.gadā un tā divas desmitgades bija starp spēcīgākajām valsts sieviešu basketbolā, taču beidza pastāvēt sešdesmito gadu vidū.

Kā zināms, "Olympiakos" vīriešu basketbola komandā spēlē latvieši Jānis Strēlnieks un Jānis Timma.

Vēl trešdien B grupas ietvaros Stambulas "Fenerbahce" uzņem "Hatay" un "Flammes Carolo" savu skatītāju priekšā tiekas ar "Perfumerias Avenida". Savukārt ceturtdien "Uniqa" uzņems Kurskas "Dinamo".

B apakšgrupā uzvaras visās četrās spēlēs izcīnījusi Kurskas "Dinamo", kamēr trīs uzvaras piecos mačos ir "TTT Rīga" kontā. Divi panākumi četrās cīņās ir Salamankas "Perfumerias Avenida", Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo", Šopronas "Uniqa", Antākijas "Hatay" un Stambulas "Fenerbahce" basketbolistēm, bet piecus zaudējumus cietusi Pirejas "Olympiakos".

Latvijas komandas mērķis ir iekļūt labāko sešiniekā starp grupas astoņām komandām. Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eurokausa ceturtdaļfinālā.

"TTT Rīga" oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

Eirolīgas A grupā cīnās Jekaterinburgas UGMK, "Nadežda"/"Čukurova" (abas - Krievija), Prāgas ZVVZ USKA (Čehija), "Bourges Basket" (Francija), Brenas "Etixx Mithra Castors" (Beļģija), Skio "Familia" (Itālija), Polkovices CCC (Polija) un ESBVA (Francija).

"TTT Rīga" Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

"TTT Rīga" sastāvs 2018./2019.gada Eirokausu sezonai:

Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Gunta Baško, Karlīne Pilābere, Šeja Pedija, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Aivija Slotere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa, Baiba Eglīte.