foto: LETA
Nosaukti "Latvijas Gada balvas sportā 2018" nominanti
Notiek preses konference, kurā paziņo "Latvijas Gada balva sportā 2018" nominantus un balvas par mūža ieguldījumu saņēmēju.
Citi sporta veidi
2018. gada 4. decembris, 13:58

Nosaukti "Latvijas Gada balvas sportā 2018" nominanti

Jauns.lv / LETA

Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) otrdien paziņoja nominantus "Latvijas Gada balvai sportā 2018".

Jau ziņots, ka gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā saņems kādreizējais kamaniņu braucējs, olimpisko spēļu dalībnieks, sacensību tiesnesis un kamanu izgatavošanas speciālists Valdis Ķuzis.

Labākā sportista nominācijai šogad tikuši izvirzīti ātrslidotājs Haralds Silovs, bokseris Mairis Briedis, skeletonists Martins Dukurs, bobslejists Oskars Melbārdis un motokrosa braucējs Pauls Jonass.

Savukārt uz labākās sportistes apbalvojumu pretendēs tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, taekvondo cīkstone Inese Tarvida, svarcēlāja Rebeka Koha un pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Vēl par labāko tehnisko sporta veidu pārstāvi tiks nosaukts Jonass, blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis, vai rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs.

Labākā trenera balvai izvirzīti Latvijas U-18 valstsvienības stūrmanis Artūrs Visockis-Rubenis, kurš šogad tika nosaukts arī par Latvijas labāko basketbola treneri, hokeja izlases kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kā arī bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis.

Tikmēr sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga", vīriešu basketbola izlase un vīriešu hokeja izlase pretendēs uz labākās sporta spēļu komandas balvu, bet labākās komandas individuālajos sporta veidos nominācijai izvirzīti pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, tenisistes Ostapenko/Sevastova/Daniela Vismane/Diāna Marcinkēviča, kuras piedalījās Federāciju kausa izcīņā, kā arī bobsleja divnieku braucēji Melbārdis un Jānis Strenga.

Savukārt gada uzlecošās zvaigznes balva tiks sadalīta starp basketbolistiem Artūru Žagaru, Rodionu Kurucu un autosportistu Mārtiņu Sesku.

Kā gada notikums Latvijas sportā tika izvirzīts pasaules čempionāta rallijkrosā Latvijas posms, Eiropas U-18 čempionāts basketbolā Rīgā, kā arī Ventspilī un Liepājā, pasaules čempionāts orientēšanās sportā, bet gada notikums tautas sportā - "Lattelecom" Rīgas maratons, "Sporto visa klase" un "Stirnu buks" sacensības.

Savukārt nominācijai "paraugs sportā" izvirzīti basketbolisti Gunta Baško un Jānis Blūms, kā arī Melbārdis.

"Olimpiskajā gadā šis pasākums vienmēr ir īpašs. Februārī notikušās olimpiskās spēles bija nozīmīgas Latvijas sportistiem, ir izcīnītas medaļas un vietas pirmajā sešiniekā," izteicās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Žūrijas komisijā būs Igo Japiņš, Vrubļevskis, Einārs Fogelis, Līga Lejiņa, Žoržs Tikmers, Edvīns Bērziņš, Juris Binde, Inita Kresa-Katkovska, Andris Ušackis, Jānis Celmiņš, Armands Puče, Guntis Keisels, Jānis Naglis.

"Ceru, ka bijām ļoti objektīvi. Esmu pārliecināts, ka žūrijas komisija bija profesionāla, un uzvarēs stiprākais," atklāja žūrijas komisijas priekšsēdētājs Japiņš.

Pērn par Latvijas gada balvu sportā labāko sportistu kategorijā izpelnījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" basketbolists Kristaps Porziņģis, bet sportistes balvu saņēma Ostapenko.