foto: LETA
Rīgas "Dinamo" KHL mačā Šveicē piedzīvo zaudējumu SKA vienībai
Spēles moments Kontinentālās hokeja līgas spēlē "Arēnā Rīga", kurā tiekas Rīgas "Dinamo" un Sanktpēterburgas "SKA" komandas.
Hokejs
2018. gada 26. novembris, 22:59

Rīgas "Dinamo" KHL mačā Šveicē piedzīvo zaudējumu SKA vienībai

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien regulārā čempionāta spēlē Šveicē ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienīgos vārtus "Dinamo" rindās guva Kevins Klārks, bet SKA sastāvā ar precīziem metieniem izcēlās Nikolajs Prohorkins, Pāvels Dacjuks un Aleksandrs Barabanovs.

Pirmās trešdaļas piektajā minūtē pēc metiena pa Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem pirmais atlēkušo ripu savā rīcībā ieguva Prohorkins, kurš to pāradresēja vārtos. Pēc tam SKA rīdziniekiem uzdāvināja divas izdevības panākt neizšķirtu. Vispirms noraidījumu nopelnīja Ņikita Gusevs, bet pēc nepilnām divām minūtēm 2+2 minūšu sods tika nozīmēts Jevgēņijam Ketovam. "Dinamo" gan teju sešas minūtes ilgo spēli piecatā pret četriem neizdevās pārvērst vārtu guvumā.

Otrajā trešdaļā rezultāts ilgu laiku bija nemainīgs, neskatoties uz to, ka SKA bija iespēja spēlēt vairākumā jau pašā periodā sākumā, kad noraidījumu nopelnīja Nerijs Ališausks. SKA vairākuma iespēju neizmantoja, bet perioda izskaņā pēc izspēles pretinieku aizsardzības zonā precīzu metienu izpildīja Klārks, panākot 1:1.

Noslēdzošajā trešdaļā SKA rindās pirmos vārtus šosezon guva slavenais Dacjuks, kurš ripu mērķī meta no tuvas distances. Šajā epizodē gan viens no SKA spēlētājiem atradās Gudļevska vārtsarga laukumā, turklāt tiesneši skatīja arī video atkārtojumu, tomēr nolēma vārtus ieskaitīt.

"Dinamo" gan bija laba iespēja panāk neizšķirtu, jo 11.minūtē 5+10 minūšu noraidījumu nopelnīja Dinārs Hafizuļins. Rīdzinieki piecu minūšu vairākumā vētraini apdraudēja pretinieku vārtus, taču vārtus vairākumā tā arī neguva. Mača izskaņā "Dinamo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr zaudēja vārtus, ar precīzu metienu izceļoties Barabanovam.

Šī bija nomināli "Dinamo" mājas spēle, kas risinājās "KHL World Games" ietvaros Cīrihē. Arī nākamais duelis pret Maskavas CSKA, kas būs trešdien, notiks Šveicē. Spēles Cīrihē tiek aizvadītas "Hallenstadion" arēnā, kas uz hokeja mačiem spēj uzņemt 11 200 skatītāju. Ikdienā šajā arēnā savas mājas spēles aizvada Šveices augstākās līgas klubs Cīrihes "Lions".

"Dinamo" pagājušajā otrdienā aizvadīja pirmo maču mājas spēļu sērijā, ar 1:2 piekāpjoties Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai, kas ir viena no rīdzinieku tiešajām konkurentēm cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Pēc tam savukārt sekoja negaidīti pārliecinoša uzvara ar 3:0 pret Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". Savukārt pirms mājas spēļu sērijas trīs izbraukuma spēlēs "Dinamo" guva divas uzvaras.

SKA aizvadītajā mačā ar 1:3 piekāpās CSKA, bet pirms tam guva deviņus panākumus desmit cīņās.

"Dinamo" un SKA komandas savā starpā tikušās 34 reizes, 11 uzvaras gūstot rīdziniekiem, bet 23 panākumi ir SKA kontā. Pamatlaikā "Dinamo" uzvarējusi deviņas reizes, bet SKA - 17.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 30 punktiem 30 mačos ieņem septīto vietu, kamēr SKA ar 51 punktu 32 cīņā ir otrā Rietumos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Rīgas "Dinamo" komandai savainojumu dēļ šobrīd nevar palīdzēt vadošais zviedru uzbrucējs Līnuss Videls, kā arī uzbrucējs Gunārs Skvorcovs un aizsargs Kristaps Zīle.

Vienības galvenā trenera Ģirta Ankipāna rīcībā šajās divās spēlēs ir trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Uz Cīrihi devušies vārtsargi Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs, Maksims Tretjaks; aizsargi Artjoms Aļajevs, Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Dmitrijs Šuļeņins, Kristaps Sotnieks, Marks Entonijs Dzaneti; uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Rihards Marenis, Brendons Makmilens, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs.

Izbraukumā nav devušies Roberts Mamčics, Roberts Lipsbergs, Mārtiņš Dzierkals, Egils Kalns, kuri palīdzēs fārmklubam "Liepāja".

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" aizsargs Metjū Majone saņēmis visvairāk balsu KHL Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā, turklāt Bobrova divīzijas sākumsastāvā iebalsots arī rīdzinieku zviedru uzbrucējs Līnuss Videls.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.