foto: AP/Scanpix
Kā Vimbldonā šodien veicies grandiem Federeram, Džokovičam un Nadalam
Rodžers Federers pēc zaudējuma.
Citi sporta veidi
2018. gada 11. jūlijs, 20:13

Kā Vimbldonā šodien veicies grandiem Federeram, Džokovičam un Nadalam

Jauns.lv / LETA

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers trešdien Vimbldonas čempionātā piecu setu trillerī cieta zaudējumu ceturtdaļfināla mačā pret Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas Republikas, kamēr cits šī turnīra kādreizējais uzvarētājs Novaks Džokovičs no Serbijas spēja tikt četru labāko tenisistu skaitā, kur iekļuva arī pasaules ranga līderis Rafaels Nadals.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Federers, kurš šajā turnīrā bija izlikts ar pirmo numuru, bet ATP rangā ieņem otro pozīciju, cieta neveiksmi ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:5), 5-7, 4-6, 11-13.

Trešajā setā šveicietis, kurš Vimbldonā ir triumfējis astoņas reizes, neizmantoja vienu mačbumbu, savukārt mača izšķirošais brīdis bija piektā seta 23.geimā, kurā Andersons izmantoja savu vienīgo breika iespēju šajā setā, panākot 12-11 savā labā, pēc tam arī veiksmīgi noslēdzot maču.

Federers ir tituliem bagātākais vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra vēsturē, taču pie sava devītā šo sacensību titula viņš šogad nespēja tikt.

Tikmēr Andersons Vimbldonas pusfinālā spēlēs pirmo reizi karjerā, jo līdz šim šajā turnīrā nebija ticis tālāk par ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu.

Viņš pusfinālā tiksies ar amerikāni Džonu Isneru, jo ranga desmitā rakete ceturtdaļfinālā ar 6-7 (5:7), 7-6 (9:7), 6-4, 6-3 uzvarēja ranga 32.vietā esošo kanādieti Milošu Raoniču.

Isners Vimbldonas čempionāta un vispār "Grand Slam" turnīra pusfinālā spēlēs pirmo reizi karjerā.

Tikmēr Džokovičs trešdien ar 6-3, 3-6, 6-2, 6-2 gana droši uzvarēja Kei Nišikori no Japānas.

Džokovičs, kurš pasaules rangā ir 21.vietā, bet Nišikori atrodas septiņas pozīcijas zemāk, Vimbldonas pusfinālā spēlēs astoto reizi karjerā. Viņš trīs reizes ir kļuvis par šī prestižā turnīra uzvarētāju.

Jau ziņots, ka astotdaļfinālā Nišikori uzvarēja Latvijas labāko tenisistu Ernestu Gulbi.

Par Džokoviča pretinieku pusfinālā kļuva pasaules ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas, kurš smagā piecu setu mačā ar 7-5, 6-7 (7:9), 4-6, 6-4, 6-4 uzvarēja ranga ceturto raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas.

Spēle ilga četras stundas un 48 minūtes, Nadalam, kurš ir divkārtējs Vimbldonas čempions, šī turnīra pusfinālā tiekot sesto reizi karjerā.

Jau ziņots, ka dāmu vienspēlēs pusfinālu sasniegusi Aļona Ostapenko, kura ceturtdien cīņā par vietu finālā tiksies ar vācieti Angeliku Kerberi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās