foto: EPA
Dienu pirms PK finālturnīra Krievijā jau notiek uzbrukumi atbraukušajiem ārvalstu līdzjutējiem
Tā pirmdien Maskavā cietis kāds Anglijas izlases līdzjutējs, kurš ticis piekauts un aplaupīts.
Futbols
2018. gada 13. jūnijs, 17:39

Dienu pirms PK finālturnīra Krievijā jau notiek uzbrukumi atbraukušajiem ārvalstu līdzjutējiem

LETA

Krievijā, kur ceturtdien sāksies Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā, reģistrēti pirmie uzbrukumi ārvalstu līdzjutējiem, vēsta britu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā pirmdien Maskavā cietis kāds Anglijas izlases līdzjutējs, kurš ticis piekauts un aplaupīts. Tiesa, futbola dzimtenes izlases atbalstītājs bijis pamatīgā alkohola reibumā.

Viņam uzbrukuši pieci vīrieši, kuri vispirms angli fiziski iespaidojuši, bet tad likuši no bankomāta izņemt naudu. Cietušais izsaucis policiju, tomēr tai nav spējis neko daudz paskaidrot, arī pēc tam, kad uz notikuma vietu izsaukts tulks.

Tikmēr Sanktpēterburgā sestdien piekauti divi Francijas izlases līdzjutēji, taču šis uzbrukums tiek saistīts ar viņu seksuālo orientāciju. Šajā gadījumā divi vīrieši uzbrukuši geju pārim, vienam pārsitot galvu un salaužot žokli.

Šajā uzbrukumā vainīgie tika arestēti, tiem izrādoties diviem Dagestānā dzimušiem jauniem cilvēkiem.

Pirms Pasaules kausa finālturnīra Krievijā pasaules sabiedrība ir norādījusi uz drošības riskiem citu valstu līdzjutējiem, jo īpaši liekot uzmanīties Anglijas izlases atbalstītājiem.

Tāpat Krievijā un šīs valsts futbolā lielas problēmas sagādā rasisms pret melnādainajiem futbolistiem.

Pirms diviem gadiem Eiropas čempionāta laikā Francijā tieši Krievijas līdzjutēji jeb tā dēvētie ultras sarīkoja nekārtības un masu kautiņus Marseļā, par savu mērķi izvēloties Anglijas izlases līdzjutējus. Vēlāk noskaidrojās, ka šie uzbrukumi bija organizēti, piedevām to galvenais rīkotājs bija saistīts ar Kremļa sponsorētām organizācijām.

Pasaules kausa finālturnīrs ar 32 komandu dalību ilgs līdz 15.jūlijam. Turnīra atklāšanas spēlē ceturtdien Krievijas izlase Lužņiku stadionā, Maskavā, uzņems Saūda Arābijas izlases futbolistus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās