"Knicks" galvenais treneris: Porziņģim šovasar nevajadzētu spēlēt Latvijas izlasē
Tikmēr Porziņģis izteicies, ka galējais lēmums par vasaru vēl nav pieņemts.
Basketbols
2016. gada 19. marts, 10:40

"Knicks" galvenais treneris: Porziņģim šovasar nevajadzētu spēlēt Latvijas izlasē

Jauns.lv

Talantīgajam latvietim Kristapam Porziņģim šovasar nevajadzētu spēlēt nacionālajā valstsvienībā, piektdien izteicies viņa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Kurts Rembiss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Porziņģis pašlaik aizvada savas karjeras pirmo sezonu NBA, kurā līdz šim 66 spēlēs guvis vidēji 13,8 punktus, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,9 pretinieku metienus. Tikmēr Latvijas izlase jūlija sākumā Belgradā aizvadīs Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

"Kad runāju par spēlēšanu, domāju šejieni. Basketbolisti spēlē pārāk daudz, tāpēc vasaras var tikt izmantotas, lai attīstītu prasmes un piestrādātu pie savas spēles," izteicies Rembiss. "Savukārt, kad aizvadi spēles, atgriezies pie instinktiem. Dažreiz spēlēšana var būt slikta un nenoderīga spēlētāja attīstībai."

"Ja tā būtu mana izvēle, ir acīmredzams, ko es vēlos. Tomēr saprotu saistības pret valsti. No patmīlīga un "Knicks" skatu punkta mēs vēlamies, lai viņš strādātu ar mums," uzsvēris "Knicks" galvenais treneris.

Tikmēr Porziņģis izteicies, ka galējais lēmums par vasaru vēl nav pieņemts. "Šis jautājums vēl karājas gaisā. Pieņemšu lēmumu, kad noslēgsies sezona. Tas ir svarīgi Latvijai, es esmu lepns latvietis un vēlos pārstāvēt savu valsti. Man nepieciešams par šo padomāt un pieņemt lēmumu."

Kā ziņots, izdevums "New York Post" jau ceturtdien rakstīja, ka Porziņģa spēlēšana Latvijas izlasē jau šovasar "neizskatās ticama". Izdevums spekulēja, ka Porziņģis vasarā strādās ar "Knicks" treneriem, lai pieliktu svarā un muskuļu masā, kā arī viņš varētu vēlreiz spēlēt Lasvegasas vasaras līgā, "kas vēl janvārī izskatījās bezjēdzīgi".

Kā zināms, trešdien "Knicks" ar 85:121 izbraukumā kapitulēja līgas čempionei Goldensteitas "Warriors", bet Porziņģis realizēja tikai vienu no 11 metieniem no spēles, sasniedzot savas NBA karjeras antirekordu. Ja sezonas ievadā Porziņģis 18 reizes izcēlās ar "double-double", jaunā "Knicks" galvenā trenera Rembisa vadībā viņš to vēl nav paveicis ne reizi. Savukārt latvieša metienu precizitāte nokritusi līdz viduvējiem 41,5%.

Ņujorkas "Knicks" ar 28 uzvarām 69 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē un 13 spēles līdz regulārā čempionāta beigām par sešu uzvaru tiesu atpaliek no izslēgšanas spēļu zonas.

Nākamo spēli Ņujorkas vienība aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Vašingtonas "Wizards".

Kā zināms, Ainara Bagatska trenētā Latvijas izlase no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā, kur risināsies viens no trim olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, apakšgrupas spēlēs tiksies ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā spēlēs turnīra saimniece Serbija, kā arī Angola un Puertoriko. Katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji spēlēs pusfināla mačus, kuru uzvarētāji finālspēlē noskaidros vienīgo komandu, kas tiks pie ceļazīmes uz Riodežaneiro.

Olimpiskajās spēlēs komandas sacentīsies jau mēnesi vēlāk - no 6. līdz 21.augustam.

Jau šobrīd Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram kvalificējušās ASV, Brazīlija, Austrālija, Venecuēla, Argentīna, Nigērija, Spānija, Lietuva un Ķīna. Atlases turnīros tiks noskaidrotas noslēdzošās trīs dalībnieces, un kopumā Olimpiādē spēlēs 12 izlases.

Pērn Eiropas meistarsacīkstēs Latvija pirmoreiz kopš 2001.gada spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, bet nākamajos trijos mačos piedzīvoja zaudējumu.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies vienu reizi - 1936.gadā Berlīnē. Gadu pirms tam Latvija bija kļuvusi par pirmo Eiropas čempioni, un tā bija viena no 21 valsts, kas izgāja laukumā olimpiskajās sacensībās nacistiskajā Vācijā. Riharda Dekšenieka vadībā Latvija vispirms ar 20:17 pārspēja Urugvaju, turpinājumā ar 23:34 piekāpās Kanādai un ar 23:28 zaudēja arī Polijai, kas noslēgumā deva dalītu 15.-18.vietu.

Latvijas basketbolam ir arī vairāki olimpiskie medaļnieki PSRS izlases sastāvā - dāmu sacensībās divreiz par olimpisko čempioni kļuvusi Uļjana Semjonova, bet reizi Tamāra Dauniene, bet vīriem zeltu ieguvis Igors Miglinieks. Tāpat Jānis Krūmiņš un Valdis Muižnieks ir trīskārtēji olimpiskā sudraba laureāti, Maigonis Valdmanis olimpisko sudrabu ieguva divas reizes, bet Cēzars Ozers - vienu.

LETA / Foto: EPA/LETA