foto: AFP/Scanpix/LETA
Hamburgas SV pirmo reizi kluba vēsturē izkrīt no Vācijas bundeslīgas
Hamburgas vienība Vācijas bundeslīgā pavadīja 55 sezonas pēc kārtas.
Futbols
2018. gada 12. maijs, 23:27

Hamburgas SV pirmo reizi kluba vēsturē izkrīt no Vācijas bundeslīgas

LETA

Vācijas futbola bundeslīgas komanda Hamburgas SV pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē ir izkritusi no valsts spēcīgākās līgas turnīra.

Hamburgas vienība Vācijas bundeslīgā pavadīja 55 sezonas pēc kārtas un bija viena no retajām Eiropas spēcīgāko līgu komandām, kas nekad savas valsts augstākās raudzes turnīru nebija pametusi.

Hamburgas SV vietu bundeslīgā zaudēja, neskatoties uz to, ka pēdējās kārtas spēlē savās mājās ar rezultātu 2:1 (1:1) apspēlēja Menhengladbahas "Borussia".

Paralēlajā mačā uzvaru izcīnīja Hamburgas komandas tiešā konkurente cīņā par palikšanu "VfL Wolfsburg" kas savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:1) uzvarēja "Koln". "VfL Wolfsburg" pirms pēdējās spēļu kārtas bija 30 punkti, bet Hamburgas SV 28.

Ņemot vērā, ka no Vācijas bundeslīgas izkrīt divas vājākās komandas, bet 16.vietas īpašniece cīnās par palikšanu pārspēlēs ar zemākās līgas vienību, Hamburgas komandai bija nepieciešams, lai "Wolfsburg" zaudē. Tādējādi pārspēlēs būtu iekļuvusi HSV un no turnīra izkristu "Wolfsburg".

"Šis moments ikvienam komandas iekšienē ir ļoti sāpīgs," izteicās Hamburgas vienības prezidents Bernds Hofmans. "Klubs ir zaudējis vienu no tā raksturojošajām pazīmēm."

HSV 55 sezonu laikā sešas reizes bija kļuvusi par Vācijas čempioni un astoņas reizes palikusi otrajā vietā. Tāpat Hamburgas vienība bija izcīnījusi trīs Vācijas kausus un vienreiz uzvarējusi Eiropas Čempionu klubu kausā, kas bija UEFA Čempionu līgas priekštecis.

Šosezon no bundeslīgas izkrita arī "Koln" vienība.

Gan HSV, gan arī Ķelnes vienības rindās spēlējis ir kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs. Hamburgā Rudņevs spēlēja laika posmā no 2012.līdz 2016.gadam, 77 spēlēs gūstot 17 vārtus.

Savukārt Ķelnē Rudņevs nospēlēja 21 spēli, izceļoties ar četriem precīziem sitieniem, bet, esot šīs komandas spēlētājs, viņš pērnā gada septembrī negaidīti pielika punktu savai karjerai.

Šosezon Vācijas bundeslīgā jau priekšlaicīgi par čempioni tika kronēta Minhenes "Bayern", kas turnīra noslēgumā bija pārliecinoša sacensību līdere.

Bundeslīgas kopvērtējumā ar 84 punktiem 34 spēlēs triumfēja "Bayern", kam ar 63 punktiem sekoja "Schalke 04", bet trešā ar 55 punktiem bija "Hoffenheim", turklāt Dortmundes "Borussia" un Leverkūzenes "Bayer" sakrāja tikpat punktus. Labāko sešinieku ar 53 punktiem noslēdza "Leipzig" vienība.

Ceļazīmes uz nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīru izcīnīja "Bayern", "Schalke 04", "Hoffenheim" un Dortmundes "Borussia".