foto: AFP
Bijušais Rudņeva klubs "Koln" izkrīt no Vācijas bundeslīgas
Futbols
2018. gada 29. aprīlis, 13:40

Bijušais Rudņeva klubs "Koln" izkrīt no Vācijas bundeslīgas

LETA

"Koln" klubs, ko vēl sezonas ievadā pārstāvēja Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs, sestdien izkrita no Vācijas futbola bundeslīgas.

"Koln" sestdien bundeslīgas mačā ar 2:3 (0:1) viesos piekāpās "Freiburg".

Jau pirms tam Ķelnes komandas iespējas saglabāt vietu Vācijas augstākajā līgā bija stipri teorētiskas, tomēr nu kļuvis zināms, ka tai nāksies atgriezties otrajā bundeslīgā, lai arī līdz sezonas beigām atlikušas vēl divas kārtas.

"Freiburg" labā sestdien divus vārtus iesita Nilss Petersens, kamēr "Koln" rindās ar abiem vārtiem atzīmējās Leonardo Bitenkorts.

Šīs spēles kompensācijas laiks gan vēl sākās ar neizšķirtu 2:2, bet tā otrajā minūtē uzvaru mājiniekiem nodrošināja Lukass Hēlers.

Divas kārtas līdz bundeslīgas beigām "Koln" no "drošās zonas" atpaliek astoņus punktus.

"Koln" šī bundeslīgā bija ceturtā sezona pēc kārtas, turklāt pērn tā ieguva augsto piekto vietu, kas ļāva iekļūt UEFA Eiropas līgā.

Iepriekšējā sezonā "Koln" komandā spēlēja Latvijas futbolists Rudņevs, taču 2017.gada septembrī viņš personīgu iemeslu dēļ pēkšņi paziņoja par karjeras beigām.

Citā svētdienas mačā pie kārtējā panākuma tika jau par čempioni kļuvusī Minhenes "Bayern", kas savā laukumā ar 4:1 (1:0) uzvarēja Frankfurtes "Eintracht".

Ar savu nākamo klubu aci pret aci līdz ar to tikās "Eintracht" galvenais treneris Niko Kovačs, kurš ar nākamo sezonu aizvietos pieredzējušo "Bayern" stūrmani Jupu Heinkesu.

Šajā cīņā debiju "Bayern" rindās piedzīvoja 20 gadus vecais pussargs Niklass Doršs, kurš jau uzreiz atzīmējās ar gūtiem vārtiem.

Vēl vienā sestdienas mačā bundeslīgas vicelīdere Gelzenkirhenes "Schalke 04" savā skatītāju priekšā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Menhengladbahas "Borussia".

Bundeslīgas kopvērtējumā līdere ar 81 punktu 32 spēlēs ir "Bayern", kam ar 57 punktiem seko "Schalke 04", bet trešā ar 54 punktiem ir Dortmundes "Borussia", kas aizvadījusi par maču mazāk. Pirmajam trijniekam tikmēr ar 52 un 51 punktu seko attiecīgi "Hoffenheim" un Leverkūzenes "Bayer".