foto: AP/Scanpix/LETA
Kristapa draugs Eness Kanters pastāsta medijiem, kā jūtas Porziņģis pēc smagās traumas
Kristaps Porziņģis un Eness Kanters šosezon veidoja daudziem pretiniekiem grūti nosedzamu garo spēlētāju duetu.
Basketbols
2018. gada 11. februāris, 12:28

Kristapa draugs Eness Kanters pastāsta medijiem, kā jūtas Porziņģis pēc smagās traumas

LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc otrdien gūtās smagās ceļgala traumas, kuras dēļ viņam nāksies ilgi iztikt bez basketbola, saglabā optimismu un vēlas pēc iespējas ātrāk sākt rehabilitācijas procesu, žurnālistiem atklājis latvieša komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" rindās Eness Kanters.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turcijas centra spēlētājs Kanters iepriekš aptuveni pusstundu bija komunicējis ar Porziņģi, pēc tam ASV medijiem sakot, ka Latvijas basketbolists ir saglabājis optimismu.

"Protams, ka noskaņojums viņam ir slikts, jo KP ļoti gribētu būt kopā ar mums. Tajā pat laikā, viņš ir saglabājis patiešām lielu optimismu. Viņš man teica, vecīt, gribu, lai operācija ir pēc iespējas ātrāk, lai varu sākt savu rehabilitāciju un pēc tam atgriezties un spēlēt," Porziņģa noskaņojumu atklāja Kanters.

Kā vēstīts, Porziņģis otrdien NBA spēlē sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem. Operācija viņam tiks veikta pēc divām dienām un atlabšana no šādām traumām parasti prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā. Iepriekš izskanējis, ka Porziņģis varētu nespēlēt desmit mēnešus.

Porziņģis līdz šim publiski nav paudis savas sajūtas un emocionālo stāvokli pēc smagās traumas.

Tikmēr Kanters vēlreiz pauda, ka viņam komandas biedra gūtā trauma sagādājusi lielus pārdzīvojumus.

"Redzot viņu uz grīdas dēļiem arī man bija smagi. Galvā bija domas, pirmā NBA Visu zvaigžņu spēle, zudusi lieliska vasara. Viņš [Porziņģis] man ir kā brālis, ļoti tuvs draugs. Es vienmēr centīšos viņam palīdzēt un sniegt pozitīvu enerģiju," sacīja allaž emocionāli ar medijiem runājošais Kanters.

Tāpat viņš piebilda, ka ir pārliecināts par Porziņģa veiksmīgu atgriešanos laukumā. "Viņš atgriezīsies vēl labāks nekā bija, jo būs izsalcis pēc basketbola," piebilda Kanters.

Savukārt cits "Knicks" spēlētājs Džerets Džeks Porziņģim ieteica būt pacietīgam. Saspēles vadītājs Džeks pat savulaik ir sarāvis ceļgala krusteniskās saites un menisku, tāpēc spēj iztēloties, ko nāksies paveikt latvietim, lai atgrieztos laukumā.

"Tas ir milzīgs darbs, katru dienu, dienu no dienas jātrenē kāja. Arī pēc tam, kad notikusi atgriešanās laukumā, katru dienu būs jāveic īpaši vingrinājumi. KP jābūt pacietīgam," sacīja Džeks.

Šajā sezonā Porziņģis 48 spēlēs vidēji guva 22,7 punktus. Turklāt ar vidēji 2,4 blokiem viņš ir visas līgas līderis.

Porziņģis līdz ar to nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei vasarā paredzētajās Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs un, visticamāk, izlaidīs arī nākamās NBA sezonas sākumu. Porziņģa un "Knicks" debitanta līmeņa līgums ir spēkā arī uz nākamo sezonu, tomēr jau šajā vasarā "Knicks" būs tiesīgi piedāvāt Porziņģim daudzu gadu kontraktu, kas varētu pietuvoties 150 miljonu dolāru apmēram.

foto: AP/Scanpix/LETA
Kristaps Porziņģis un Eness Kanters šosezon veidoja daudziem pretiniekiem grūti nosedzamu garo spēlētāju duetu.

Iepriekš šosezon 29.novembrī Porziņģis guva potītes traumu. Kaut no malas epizode izskatījās šausminoša, latvieša veselības problēmas izrādījās nebūtiskas un viņš izlaida vien divas spēles. Savukārt decembrī viņš piespēles laikā pamežģīja kāju un arī izlaida sekojošās divas spēles.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Trīs sezonu laikā Porziņģis traumu vai slimību dēļ līdz šim bija izlaidis 33 spēles, no kurām septiņas šosezon.