foto: AFP/Scanpix/LETA
Aļona Ostapenko kļuvusi par pagājušās sezonas pārliecinošu rekordisti kādā neglaimojošā rādītājā
Pati Aļona par savām servēm īpaši neuztraucas.
Citi sporta veidi
2017. gada 25. decembris, 16:28

Aļona Ostapenko kļuvusi par pagājušās sezonas pārliecinošu rekordisti kādā neglaimojošā rādītājā

Kasjauns.lv / LETA

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko aizejošajā gadā WTA turnīros pieļāvusi visvairāk dubultkļūdu, lai gan pati sportiste iepriekš atzina, ka par šo statistisku īsti neuztraucas.

Par 2017.gada labāko Latvijas sportisti atzītā Ostapenko aizejošajā gadā WTA turnīros pieļāva 380 dubultkļūdas, šajā rādītājā esot "labākā".

Viņai ar 337 dubultkļūdām sekoja Kristīna Mladenoviča no Francijas, kamēr 290 reizes kļūdījās Anastasija Pavļučenkova no Krievijas.

Aļona Ostapenko trenējas un pastāsta par nākamo sezonu

gallery icon

"Serve ir vairāk galvā. Esmu apmierināta ar savu servi un jūtos pārliecināta," decembra vidū tiekoties ar žurnālistiem, pauda Ostapenko, kopā ar mammu un treneri Jeļenu Jakovļevu stāstot, ka tiek arī apmeklēts psihologs.

Jau ziņots, ka svētdien Ostapenko noslēdza dalību Taizemes paraugturnīrā "Intercontinental World Tennis Thailand Championship", kur pēc zaudējumiem čehietei Karolīnai Plīškovai un Johannai Kontai no Lielbritānijas ieņēma ceturto vietu tikpat dalībnieču konkurencē.

Aļona Ostapenko saņem balvu "Gada rīdzinieks 2017"

Rīgas domes balvu „Gada rīdzinieks 2017” un Goda rakstu šogad saņēma sportiste Aļona Ostapenko par izciliem panākumiem augsta līmeņa tenisa ...

gallery icon

Savukārt šo sestdien Latvijas tenisa zvaigzne Abū Dabī aizvadīs paraugturnīra maču pret slaveno amerikāņu sportisti Serēnu Viljamsu, kurai tā būs atgriešanās cīņa pēc bērna piedzimšanas.

Kā zināms, šogad Ostapenko sensacionāli triumfēja "French Open" turnīrā, kas ir lielākais panākums Latvijas tenisa vēsturē. Viņa arī kvalificējās Singapūrā notikušajam sezonas noslēguma turnīram un pašlaik WTA rangā pacēlusies jau uz septīto vietu.

Aļonas Ostapenko vārdā nosauktās tenisa halles atklāšana

2017. gada 10. novembrī tenisa klubā ENRI, Kalnciema 207, svinīgi atklāta Latvijas tenisa zvaigznes Aļonas Ostapenko vārdā nosauktā tenisa halle.

gallery icon

Vismaz nākamās 15 nedēļas Ostapenko strādās ar pieredzējušo austrāliešu speciālistu Deividu Teiloru, kurš karjeras laikā trenējis daudzas dāmu tenisa slavenības, lielākos panākumus gūstot ar savu tautieti Samantu Stosuru.

Mūsu Aļona un citas sieviešu tenisa princeses Singapūrā

Pēdējo gadu sieviešu tenisa karaliene Serēna Viljamsa ir laidusi pasaulē savu pirmdzimto, tāpēc sezonas lielākajā daļā nav spēlējusi, kas devis ...

gallery icon

Šogad savus panākumus Ostapenko guva ar spānieti Anavelu Medinu-Garrigesu, kura tagad kļuvusi par nacionālās izlases kapteini Federāciju kausā, turklāt nākamajā sezonā arī pati plāno doties kortā kā spēlētāja.

Aļonas Ostapenko sagaidīšana lidostā "Rīga"

gallery icon

Aļona Ostapenko pozē ar "Roland Garros" uzvarētājas balvu

Latvijas sportiste Aļona Ostapenko, kura sestdien sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā, svētdien piedalījās oficiālajā uzvarētājas fotosesijā.

gallery icon