foto: Reuters/Scanpix/LETA
Draudzeni nogalinājušais protēžu skrējējs Pistoriuss cietumā sakāvies ar citu ieslodzīto
Novembrī Oskaram Pistoriusam par draudzenes slepkavību piemērotais ieslodzījuma termiņš tika vairāk nekā divkāršots.
Sporta zvaigznes
2017. gada 12. decembris, 11:44

Draudzeni nogalinājušais protēžu skrējējs Pistoriuss cietumā sakāvies ar citu ieslodzīto

LETA

Paralimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss cietumā cīņā par publisko telefonu guvis savainojumu, otrdien paziņoja Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) varasiestādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Incidents noticis pagājušajā trešdienā, kad Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas, sakāvies ar citu ieslodzīto. Kā vēsta DĀR mediji, cietuma iemītniekus sadusmojušas Pistoriusa garās telefonsarunas.

Kā vēstīts, novembrī Pistoriusam par draudzenes slepkavību piemērotais ieslodzījuma termiņš tika vairāk nekā divkāršots. DĀR tiesa pašlaik 31 gadu vecajam Pistorisuam piesprieda 13 gadu un piecu mēnešu cietumsodu. Iepriekšējāis sportista soda mērs bija pieci gadi, tomēr tas tika pārsūdzēts.

Pistoriuss Dienvidāfrikas galvaspilsētas Pretorijas tiesā

gallery icon
23

Oriģināli tiesa Pistoriusam piektdien piesprieda 15 gadus cietumā, taču no tā atskaitīja jau izciesto laiku.

Cietumsods sprinterim piešķirts par savas draudzenes Rīvas Stīnkempas noslepkavošanu.

Šeit Oskars Pistoriuss nonāvēja savu draudzeni

Pistoriuss tiek apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā aizvadītā gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas ...

gallery icon
10

Sākotnēji Pistoriusam 2014.gadā tika piespriests piecu gadu cietumsods, jo atlēts tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Cietumā viņš devās 2014.gada 21.oktobrī, taču jau nākamā gada 19.oktobrī viņš tika atbrīvots un sods aizstāts ar mājas arestu. Tomēr prokuratūra iesniedza apelāciju iepriekš piešķirtajam sodam, ko DĀR Augstākās tiesas Apelācijas komisija apmierināja, atzīstot Pistoriusu par vainīgu slepkavībā.

Savukārt Pistoriuss pēc tam ar apelāciju vērsās Konstitucionālajā tiesā, apstrīdot Apelāciju komisijas pieņemto lēmumu, tomēr par "protēžu skrējēju" dēvētā sportista prasība tika noraidīta un šī lieta tika izskatīta atkārtoti.

Oskara Pistoriusa draudzene - Rīva Stīnkampa

gallery icon
6

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā 2013.gada 14.februārī. Iepriekš Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Oskaram Pistoriusam tiesas sēdē paliek slikti

gallery icon
17

Pistoriuss, kurš skriešanai izmantoja īpašas protēzes, 2012.gada vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

Oskara Pistoriusa arests

gallery icon
4
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās