foto: AP/Scanpix/LETA
Bertāna veiksmīgais sniegums palīdz "Spurs" izcīnīt smagu uzvaru
Dāvja Bertāna veiksmīgais snieguma palīdzēja Sanantonio komandai atspēlēties.
Basketbols
2017. gada 5. decembris, 09:23

Bertāna veiksmīgais sniegums palīdz "Spurs" izcīnīt smagu uzvaru

LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva 11 punktus, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Detroitas "Pistons".

"Spurs" savā laukumā guva panākumu ar rezultātu 96:93 (28:29, 22:24, 19:20, 27:20), izcīnot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos, kamēr "Pistons" cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Bertāns spēlēja 15 minūtes un 32 sekundes, palīdzot komandai cīņas gaitā atspēlēties. Viņš trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī trīs no sešiem tālmetetieniem. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un noepnīja vienu piezīmi, bet "Spurs", viņam esot laukumā, guva par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Lemarkuss Oldridžs, kurš svētdien izlaida iepriekšējo "Spurs" spēli, bet 15 punktus sameta Pau Gazols. Abi šie basketbolisti izcīnīja arī pa desmit atlēkušajā bumbām. Pie "double-double" tika arī Rūdijs Gejs, kurš iemeta 12 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

Tikmēr "Pistons" rindās 27 punktus guva Redžijs Džeksons, bet Tobiass Heriss pievienoja 15 punktus, kamēr Andrē Dramonds izcēlās ar 11 punktiem un 15 atlēkuājām bumbām.

Bertāns laukumā devās piecas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, šī spēles nogriežņa beigu daļā iemetos divus trejačus pēc kārtas, tobrīd samazinot "Spurs" deficītu līdz 23:25. Pēc tam latvietis arī asistēja Manu Džonobili, kurš ar vēl vienu tālmetienu laukuma saimniekiem jau deva vadību 26:25.

Nomainīts Bertāns tika otrās ceturtdaļas trešajā minūtē, kad "Spurs" zaudēja ar 31:35, bet pēc pirmā puslaika mājiniekiem bija trīs punktu deficīts 50:53.

Laukumā ritēja sīva cīņa, kurā ilgstoši vadībā bija "Pistons". Bertāns atgriezās trešajā ceturtdaļā, kad ar divpunktu metienu samazināja rezultātu līdz 69:73. Savukārt jau spēles noslēdzošās ceturtdaļas otrajā minūtē viņš ar tālmetienu vadībā izvirzīja jau Sanantonio komandu, panākot 75:73. Tiesa, drīz vien latvietis atkal tika nomainīts, laukumā vairs neatgriežoties.

Zīmīgi, ka pēc tam "Spurs" atkal zaudēja vadību, tomēr labi nospēlēja mača izskaņu, kad veica astoņu punktu izrāvienu. Tiesa, "Pistons" sīvi pretojās un 23 sekundes pirms beigām viesiem bija tikai punkta deficīts 93:94, taču Oldridžs realizēja divus soda metienus, bet pēdējā Detroitas uzbrukumā Herisa tālmetiens tika nobloķēts.

"Spurs" ar 16 uzvarām 24 spēlēs saglabā trešo pozīciju Rietumu konferencē, kamēr "Pistons" ar 14 panākumiem 23 cīņās ir Austrumu konferences ceturtajā vietā.

Sanatonio vienība nākamo maču aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems Maiami "Heat" komandu.

Jau vēstīts, ka svētdien Bertāns guva 16 punktus, atkārtojot savu šīs sezonas labāko rezultātu, kā arī bloķēja piecus metienus, bet "Spurs" viesos ar rezultātu 87:90 zaudēja Oklahomasitijas "Thunder" vienībai.

"Knicks" bez Porziņģa vēl viens zaudējums

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks", otro maču pēc kārtas aizvadot bez sava līdera Kristapa Porziņģa, kuram ir veselības problēmas, pirmdien viesos ar rezultātu 97:115 (19:31, 21:35, 25:29, 32:20) zaudēja Indiānas "Pacers" vienībai.

Porziņģis izlaida otro maču pēc kārtas un ceturto šosezon. Viņš iepriekšējā trešdienā pret Maiami "Heat" komandu izmežģīja potīti, turklāt nedēļas nogalē arī apslima, līdz ar to šoreiz latvietis nemaz nedevās izbraukumā uz maču ar "Pacers".

Tāpat "Knicks" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt arī traumu guvušais Tims Hārdevejs juniors, bet Ņujorkas vienība cieta piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs, kamēr "Pacers" pārtrauca divu uzvaru sēriju.

Mājiniekiem jau no spēles sākuma piederēja iniciatīva, kas ļāva pirmajā ceturtdaļā iegūt 12 punktu pārsvaru, bet pēc puslaika "Pacers" atradās vadībā ar 66:40. "Knicks" vāji darbojās aizsardzībā, kas neļāva pretendēt uz uzvaru spēlē, vienu brīdi "Pacers" komandai panākot arī 37 punktu pārsvaru (46:83). Vien mača beigu daļā "Knicks" samazināja rezultāta starpību, taču pretinieku uzvaru neapdraudēja.

"Knicks" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija spāņu centrs Villijs Ernangomess, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Savukārt Maikls Bīslijs guva 13, bet Dags Makdermots 12 punktus.

Tikmēr "Pacers" komandā ar 20 punktiem izcēlās Tadeuss Jangs, Bojans Bogdanovičs sameta 19, bet Viktors Oladipo 16 punktus. Tāpat uzvarētājiem ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās lietuviešu centrs Domants Sabonis, kurš spēlēja 24 minūtes.

"Knicks" ar 11 uzvarām 23 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr "Pacers" ar 13 panākumiem 24 cīņās ir septītajā pozīcijā.

"Knicks" nākamo maču aizvadīs trešdien, kad uzņems Memfisas "Grizzlies" komandu.