foto: EPA
Šveices un Horvātijas futbolisti izcīna ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru
Futbols
2017. gada 12. novembris, 22:36

Šveices un Horvātijas futbolisti izcīna ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru

LETA

Šveices un Horvātijas futbola izlases svētdien nodrošināja ceļazīmes uz 2018.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šveicieši Eiropas zonas "play-off" kārtas atbildes spēlē savā laukumā cīnījās 0:0 (0:0) ar Ziemeļīriju, divu spēļu summā uzvarēdami ar rezultātu 1:0.

Šveices futbolisti spēlējuši desmit Pasaules kausa finālturnīros, tajā skaitā arī iepriekšējos trijos čempionātos. Divos no trim iepriekšējiem finālturnīriem šveiciešiem izdevās sasniegt astotdaļfinālu.

Pirmajā spēlē Šveice viesos uzvarēja ar rezultātu 1:0, vārtus gūstot Rikardo Rodrigesam.

Vēl vienā spēlē atbildes spēlē Horvātija viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar Grieķiju, divu spēļu summā svinot pārliecinošu panākumu ar 4:1.

Kaut visu atbildes maču Grieķija centās kontrolēt bumbu, vienīgo sitienu vārtu četrstūrī tā izpildīja vien 87.minūtē. Zīmīgi, ka Horvātija reizi bumbu pat trieca pret pretinieku vārtu stabu, tomēr tas neskaitās kā precīzs sitiens un viesiem mača gaitā tā arī netika fiksēts neviens sitiens pa vārtiem.

Līdz ar to Horvātija tagad būs piedalījusies piecos no pēdējiem sešiem finālturnīriem. Debijā 1998.gadā tā pamanījās gūt trešo vietu, bet pārējās dalības reizēs apstājusies grupā.

Pēdējās divas finālturnīra dalībnieces no Eiropas zonas kļūs zināmas nākamajās divās dienās - pirmdien Itālija atbildes spēlē spēkosies ar Zviedriju, kam pirmajā mačā zaudēja ar 0:1, bet otrdien tiksies Dānija un Īrija, kas sestdien Kopenhāgenā nospēlēja neizšķirti 0:0.

Šveices izlase apakšgrupu turnīrā spēlēja vienā grupā ar Latvijas izlasi, tajā paliekot otrajā vietā aiz Portugāles, kamēr Latvija aizvadīja vāju kvalifikācijas ciklu, ieņemot piekto vietu sešu grupas komandu konkurencē. Latvieši Šveicē zaudēja ar 0:1, sagādādami pretiniekiem pamatīgas grūtības, bet savā laukumā cieta bezierunu zaudējumu ar 0:3.

Līdz ar to Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs divas izlases, ar kurām Latvija sacentās vienā apakšgrupā.

Šobrīd jau ir zināmas 28 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice un Horvātija, kurām pievienosies vēl divas komandas.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Pēdējās divas ceļazīmes uz finālturnīru nākamās nedēļas vidū noskaidrosies starpkontinentālajās pārspēlēs, kur Hondurasa spēkojas ar Austrāliju, bet Jaunzēlande ar Peru. Šeit pirmie mači Hondurasā un Jaunzēlandē noslēdzās bez gūtajiem vārtiem.