Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sieviešu basketbola zvaigzne atklāj, ka no deviņu gadu vecuma cietusi no seksuālas vardarbības
foto: Vida Press
Breanna Stjuarte neslēpj, ka ilgus gadus cietusi no pārciestās traumas.
Sporta zvaigznes

Sieviešu basketbola zvaigzne atklāj, ka no deviņu gadu vecuma cietusi no seksuālas vardarbības

Kasjauns.lv

23 gadus vecā sieviešu basketbola zvaigzne Breanna Stjuarte pievienojusies atklātības kampaņai #metoo, kurā dāmas visā pasaulē atzīstas, ka savulaik cietušas no seksuālas vardarbības.

Sieviešu basketbola zvaigzne atklāj, ka no deviņu ...

Slavenā amerikāņu basketboliste Stjuarte, kura pārstāv WNBA klubu Sietlas "Storm" un pērn spēlējusi arī Ķīnā, blogā "The Players Tribune" atklājusi, ka bērnībā cietusi no seksuālas vardarbības. Tas noticis sākās, kad Breannai bija vien deviņi gadi un vilkās līdz 11 gadu vecumam. Noziegumā pret bērnu vainojams kāds radinieks, kurš izmantojis jauno sportisti savās mājās.

Seksuālie uzbrukumi no radinieka notika laikā, kad meitene gulējusi dīvānā. Viņa stāsta, ka šis vīrietis sagaidījis, kad visi dodas pie miera un sācis uzmākties.

Kā stāsta Stjuarte, uz šo atklātības mirkli viņu pamudināja pazīstamās vingrotājās Makailas Maronijas šausminošais stāsts par seksuālo vardarbību ASV vingrošanas izlasē daudzu gadu garumā, kā ar sieviešu stāsti, kas cietušas no Hārvija Vainstaina.

"Televizors čarkstēja un viss pārējais bija kluss. "Viņš teica, ka viss ir kārtībā". Viņš mani aizskāra un mēģināja mani piespiest aizskārt viņu. Brīžiem es mēģināju aizstumt prom viņa roku, bet es nebiju tik spēcīga. Es biju tikai bērns," stāsta šobrīd raženā un fiziski spēcīgā basketboliste.

foto: Vida Press
193 centimetrus garā Breanna Stjuarete savos 23 gados ir Olimpiskā čempione, pasaules čempione, četrkārtēja NCAA čempione kā arī daudzu individuālu balvu ieguvēja.
193 centimetrus garā Breanna Stjuarete savos 23 gados ir Olimpiskā čempione, pasaules čempione, četrkārtēja NCAA čempione kā arī daudzu individuālu balvu ieguvēja.

Breanna atklāj, ka vīrietis tika arestēts drīz pēc tam, kad viņa 11 gadu vecumā to pastāstīja saviem vecākiem. "Es iegāju savu vecāku istabā. "Mam, mam - man kaut kas tev ir jāpastāsta. Es norādīju uz savām intīmajām vietām un teicu: "Viņš mani tur aizskāra. Un es bailēs paslēpos zem segas," stāsta Stjuarte.

Slavenā basketboliste, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu ASV basketbola izlases sastāvā, atzīst, ka daudz fragmenti no šīm šausmām viņai ir vienkārši izdzisuši no atmiņas. Viņa arī atzīst, ka bieži naktīs nav spējusi pagulēt, jo baidījusies, ka šis radinieks atkal atgriezīsies. Naktīs, kad Breanna nakšņoja pie radinieka uz dīvāna tieši tā arī notika.