foto: Sintija Zandersone/LETA
"VEF Rīga" pārliecinoši zaudē titulētajam CSKA
"VEF Rīga" spēlētājs Arnas Labuckas.
Basketbols
2017. gada 30. oktobris, 20:51

"VEF Rīga" pārliecinoši zaudē titulētajam CSKA

LETA

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē viesos ar 69:94 (23:24, 17:26, 13:24, 16:20) zaudēja titulētajai Maskavas CSKA komanai, turnīrā piedzīvojot ceturto neveiksmi tikpat aizvadītos mačos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīdzinieku rindās 16 punktus guva Alekss Peress, kamēr 11 punktus guva komandas kapteinis Mareks Mejeris, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Vēl Artis Ate iemeta desmit, bet Iļja Gromovs un Andris Misters pa astoņiem punktiem.

Savukārt mājiniekiem Korijs Higinss izcēlās ar 17, bet Viljams Klaiberns ar 13 punktiem, kamēr Vitālijs Fridzons, Leo Vestermans un Andrejs Voroncevičs sameta pa desmit punktiem katrs.

CSKA izcīnīja piekto uzvaru tikpat mačos, saglabājot pirmo vietu kopvērtējumā, bet "VEF Rīga" uzvaras garšu Vienotajā līgā vēl nav izbaudījuši, ieņemot pēdējo vietu 13 komandu konkurencē.

Spēli labāk sāka viesi, kuri pēc divām nospēlētām minūtēm bija vadībā ar 8:3, pa četriem punktiem iemetot Gromovam un Peresam. CSKA gan ātri atspēlējās, turpinājumā spēlei ritot punkts punktā, pēc desmit minūtēm mājiniekiem esot vadībā ar 24:23.

Savukārt otrās ceturtdaļas sākumā maskavieši veica izrāvienu 11:2, bet četras minūtes pirms puslaika beigām panāca 44:31 savā labā. Pēdējās puslaika minūtēs "VEF Rīga" neļāva pretiniekiem vēl vairāk atrauties, pēc 20 minūtēm rīdziniekiem zaudējot ar desmit punktiem.

Otrajā puslaikā spēles gaitā nekas daudz nemainījās, mājiniekiem mērķtiecīgi palielinot pārsvaru. Pirms pēdējās ceturtdaļas CSKA bija vadībā ar 74:53, beigās pārsvaru vēl nedaudz palielinot.

Šajā spēlē "VEF Rīga" komandai vairs nepalīdzēja Rolands Freimanis, jo pirmdien tika paziņots, ka viņš pievienosies Turcijas augstākās līgas komandai "Gaziantep". Freimanis Latvijas čempioniem pievienojās šī mēneša sākumā, parakstot tā dēvēto "atvērto" līgumu, kas viņam labāka piedāvājuma gadījumā ļāva pārtraukt līgumsaistības un doties uz citu komandu.

Maskavas CSKA ir septiņkārtēja Vienotās līgas čempione, vienīgo reizi pie titula netiekot 2011.gadā.

Abas komandas šobrīd turnīra tabulā atrodas diametrāli pretējās pozīcijās. CSKA ar piecām uzvarām tikpat spēlēs ir sev ierastajā līderpozīcijā, kamēr "VEF Rīga" pirmajos četros mačos ir zaudējusi, esot starp pastarītēm 13 komandu konkurencē. Tiesa, bez uzvarām ir arī Tallinas "Kalev" un "Astana" komandas, kas arī zaudējušas četros mačos.

Vienotās līgas sezonas pirmajos mačos rīdzinieki ar 64:104 zaudēja Maskavas apgabala "Himki", ar 64:80 "Ņižņij Novgorod" un ar 83:84 Sanktpēterburgas "Zeņit" vienībai, visās spēlēs aizvadot neizteiksmīgu otro puslaiku.

Rīdzinieki pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pārtrauc līgumsaistības ar amerikāņu aizsargu Entvonu Skotu, kura vietā tiek meklēts cits spēlētājs.

Pirms spēles ar Maskavas klubu "VEF Rīga" trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) guva pārliecinošu panākumu pret "Valka"/"Valga" komandu (94:54).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr CSKA komanda iepriekšējā nedēļā aizvadīja divas spēles ULEB Eirolīgā, izcīnot divas pārliecinošas uzvaras. Eiropas klubu spēcīgākajā turnīrā maskavieši ir guvuši trīs panākumus četrās cīņās.

"VEF Rīga" iepriekšējā sezonā sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu Vienotajā līgā, regulāro čempionātu noslēgdama septītajā pozīcijā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā zaudēdama Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolistiem.

"VEF Rīga" starpsezonā piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, komandu pametot kapteinim Jānim Blūmam, kurš karjeru turpina Spānijā. Tiesa, pēc trīs gadu prombūtnes "Ventspilī" Rīgas klubā atgriezies pieredzējušais Kristaps Janičenoks.

Komandas rindas papildināja arī latviešu aizsargs Andris Misters, kurš 2010.gadā palīdzēja Latvijas U-18 izlasei izcīnīt Eiropas čempionāta bronzas medaļas, bet pēc tam spēlēja Nacionālās sporta koledžu asociācijā (NCAA). Tāpat rīdzinieki no "Ventspils" pārvilināja aizsargu Arti Ati.

Savukārt drīzumā sastāvā varētu atgriezties saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš traumu guva vēl iepriekšējā sezonā.

"VEF Rīga" komandā no pērnās sezonas, kad tā pēc gada pārtraukuma atguva valsts čempionu titulu, palikuši pieci spēlētāji - Kaspars Vecvagars, Mareks Mejeris, Arnolds Helmanis, Iļja Gromovs un lietuvietis Arns Labucks. Tāpat komandā ir Meksikas izlases spēlētājs Alekss Peress.

Arī šajā sezonā komandas galvenā trenera pienākumus pilda Jānis Gailītis, kuram asistē Jevgēņijs Kosuškins un no "Ventspils" pārvilinātais Dāvis Čoders.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.