foto: Ekrānuzņēmums
"Koln" par līdzjutēju izdarībām nāksies šķirties no 60 000 eiro
Uz spēli Londonā bija devušies aptuveni 20 000 Ķelnes kluba līdzjutēju un tieši viņu uzvedības dēļ mačs sākās vēlāk nekā plānots.
Futbols
2017. gada 30. oktobris, 18:44

"Koln" par līdzjutēju izdarībām nāksies šķirties no 60 000 eiro

LETA

Vācijas futbola bundeslīgas klubam "Koln", kurā futbolista karjeru pirms mēneša beidza Artjoms Rudņevs, būs jāsamaksā 60 000 eiro liela kompensācija Anglijas premjerlīgas vienībai Londonas "Arsenal" par savu līdzjutēju uzvedību UEFA Eiropas līgas spēlē.

Septembra vidū, UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīra pirmās kārtas spēle Londonā starp "Arsenal" un "Koln" vienībām sākās ar stundas nokavēšanos. Uz šo spēli bija devušies aptuveni 20 000 Ķelnes kluba līdzjutēju un tieši viņu uzvedības dēļ mačs sākās vēlāk nekā plānots, jo bez biļetēm esošie viesu līdzjutēji centās iekļūt stadionā.

Tāpat vairāki tūkstoši viesu komandas fanu bija pamanījušies iegūt biļetes mājinieku līdzjutēju sektoros, radot drošības draudus, lai gan oficiāli viesiem tika piešķirtas vien 3000 biļetes atsevišķā sektorā.

foto: Ekrānuzņēmums
Uz spēli Londonā bija devušies aptuveni 20 000 Ķelnes kluba līdzjutēju un tieši viņu uzvedības dēļ mačs sākās vēlāk nekā plānots.

Pēc spēles tika lēsts, ka stadionā tika 15 000 "Koln" atbalstītāju, kuri spēles laikā arī dedzināja petardes un laukumā svieda dažādus priekšmetus.

UEFA, kura nākamajā dienā pēc spēles sāka disciplinārlietu par notikušo, pirmdien paziņoja, ka "Koln" komandai jāsamaksā 60 000 eiro liela kompensācija "Arsenal" vienībai. Tāpat "Koln" līdzjutēji nevarēs apmeklēt nākamo Eiropas līgas spēli viesos, kura 7.decembrī plānota Belgradā pret "Crvena Zvezda" komandu.

Savukārt atkārtotu incidentu gadījumā "Koln" komanda uz diviem gadiem var tikt izslēgta no dalības Eirokausos.

"Koln" komanda UEFA Eiropas līgā, pēc 20 gadu pārtraukuma atgriežoties Eirokausos, startējusi pagalam neveiksmīgi, zaudējot pirmajos trīs mačos. Tāpat vienība ir arī bundeslīgas kopvērtējuma pēdējā pozīcijā.

H apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem ir "Arsenal", bet pa četriem punktiem ieguvušas "Crvena Zvezda" un baltkrievu klubs Barisavas BATE.

Kā zināms, iepriekš "Koln" komandā spēlēja Latvijas futbolists Rudņevs, taču septembra beigās viņš personīgu iemeslu dēļ pēkšņi paziņoja par karjeras beigšanu, šosezon oficiālos mačos laukumā tā arī nedodoties.