Indrašim muguras problēmas; Girgensons notrenējies pirmo treniņu ar izlasi
Paredzams, ka pēc muguras likstu sadziedēšanas Miks Indrašis atgriezīsies pirmajā virknējumā kopā ar Kasparu Daugaviņu un Zemgu Girgensonu.
Hokejs
2016. gada 27. aprīlis, 12:20

Indrašim muguras problēmas; Girgensons notrenējies pirmo treniņu ar izlasi

Jauns.lv

Vienīgais Latvijas pārstāvis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien savā pirmajā treniņā ar valstsvienību darbojas vienā maiņā ar Kasparu Daugaviņu un Rodrigo Ābolu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiesa, noprotams, ka turpinājumā Ābola vietā šajā maiņā būs Miks Indrašis, tomēr viņš muguras problēmu dēļ trešdienas treniņā nepiedalās. Kaut sākotnēji sarunā ar aģentūru LETA izlases ārsts Jānis Kvēps izteicās, ka Indrašis dosies uz Šveici, kur šonedēļ valstsvienība aizvadīs noslēdzošās divas pārbaudes spēles, vēlāk tika pavēstīts, ka viņš tomēr paliks Rīgā.

Kā zināms, Girgensonam pirmo treniņu ar izlasi bija plānots aizvadīt jau otrdien, tomēr laikā neieradās spēlētāja ekipējums.

Girgensons šosezon Bufalo "Sabres" komandas sastāvā 71 regulārā čempionāta spēlē guva septiņus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot neitrālu lietderības rādītāju.

Trešdienas treniņā vēl citā uzbrucēju trijniekā bija Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Roberts Bukarts, potenciāli trešajā virknējumā darbojās Kaspars Saulietis, Māris Bičevskis un Gints Meija, bet ceturtajā maiņā iekļauti Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs un Gunārs Skvorcovs.

Aizsardzībā pirmajā virknējumā trenējās Guntis Galviņš un Edgars Siksna, otrajā bija atrodami Kristaps Sotnieks un Oskars Cibuļskis, kopā ar trešo maiņu bija Maksims Širokovs un Ralfs Freibergs, bet ar ceturto - Jānis Andersons un Kristiāns Rubīns.

Vēl sastāvā bez veselības problēmām ir Edgars Kulda, Artūrs Ozoliņš, Kristaps Zīle un Renārs Demiters. Tikmēr Aleksandrs Jerofejevs arī trešdien treniņā bija uz ledus, bet ribu savainojuma dēļ joprojām nevarēja pilnvērtīgi trenēties un strādāja individuāli, savukārt Nikolajs Jeļisejevs netrenējās paaugstinātas temperatūras dēļ.

Tāpat komandā ir vārtsargi Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins un Jānis Kalniņš.

Savukārt Latvijas Hokeja federācija (LHF) trešdien oficiāli paziņoja, ka izlase uz pārbaudes spēlēm Šveicē dosies ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un četrpadsmit uzbrucējiem. Mājās paliks Kalniņš, Demiters, Jerofejevs, Zīle, Indrašis un Jeļisejevs.

Sākotnēji pie mājās palicējiem bija Ozoliņš, tomēr vēlāk viņu aizstāja ar savainoto Indraši, kurš Rīgā centīsies atgūties no muguras problēmām.

Spēles ar Šveici gaidāmas piektdien un sestdien.

Kā zināms, šobrīd ir skaidrs, ka planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Latvijas izlase pārbaudes spēļu ciklu pirms pasaules čempionāta sāka ar diviem izbraukuma mačiem pret Dāniju, ko izdevās pieveikt ar 6:4 un 4:3. Savukārt pēc tam savā laukumā valstsvienība vispirms ar 1:3 piekāpās Baltkrievijai, bet dienu vēlāk emocijām bagātā mačā revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Iepriekšējās nedēļas izskaņā Latvija savu skatītāju priekšā divreiz spēlēja arī ar Vāciju, vispirms piektdien piekāpjoties ar 3:4, bet dienu vēlāk revanšējoties ar 4:1.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase "Arēnā Rīga" uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti, gatavojoties pasaules čempionātam:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Toljati "Lada", KHL), Jānis Kalniņš ("Szekesfehervar II", Ungārija), Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Kristaps Zīle (visi - Rīgas "Dinamo"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras", Zviedrija), Ralfs Freibergs (Toledo "Walleye", ECHL), Maksims Širokovs ("Sterzing"/"Vipiteno", Itālija), Edgars Siksna (Karagandas "Sariarka", VHL), Jānis Andersons, Renārs Demiters (abi - "Zvolen", Slovākija);

uzbrucēji - Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Artūrs Ozoliņš (Angarskas "Jermak", VHL), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL), Roberts Bukarts ("Zlin", Čehija), Rodrigo Ābols (Portlendas "Winterhawks", WHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA