foto: Vida Press
Treneris Hornačeks pastāsta par Porziņģa traumas nopietnību
Džefs Hornačeks domā, ka Kristapa Porziņģa savainojums nav pārāk nopietns.
Basketbols
2017. gada 29. septembris, 11:05

Treneris Hornačeks pastāsta par Porziņģa traumas nopietnību

LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks cer uz drīzu latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa atgriešanos komandas pirmssezonas treniņos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Porziņģis ceturtdien sāpoša ceļgala dēļ nespēja pabeigt "Knicks" treniņu. Viņš izlaida treniņa noslēgumu un devās prom no zāles, kamēr pārējā komanda palikusi darboties. Latvietim sniegta medicīniskā palīdzība, bet pēc treniņa viņš žurnālistu jautājumiem nav bijis pieejams.

Tikmēr kluba galvenais treneris Hornačeks pēc treniņa sacīja, ka basketbolistam nekas nopietns nekaiš, izsakot cerību, ka Porziņģis jau piektdien būs ierindā.

"Šobrīd nevaru pateikt, vai tā ir kāda veca problēma, vai jauna," Hornačeka teikto citē laikraksts "The New York Post". "Man tikai paziņoja, ka problēmas ir ar celi, bet cik noprotams, tas ir kāds sasitums un nekas nopietnāks. Tomēr negribējām riskēt un likt Kristapam skriet."

Divu sezonu laikā ar "Knicks" komandu Porziņģi vairākkārt piemeklējušas nelielas traumas, bet iepriekšējā sezonā viņš ilgāku laiku cīnījās ar savainotu Ahilleja cīpslu. Savukārt šovasar viņš pārstāvēja Latvijas izlasi, un treniņnometnes laikā basketbolistam bija nelielas problēmas tieši ar ceļgalu, taču tas netraucēja aizvadīt lielisku Eiropas čempionātu, kur Latvija izcīnīja piekto vietu, bet Porziņģis kļuva par turnīra trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc Karmelo Entonija aizmainīšanas uz Oklahomasitijas "Thunder" komandu jaunajā sezonā no Porziņģa tiek sagaidīts "Knicks" līdera cienīgs sniegums.

Hornačeks uzsvēra, ka komandā pirmajās treniņu dienās ir lieliska atmosfēra un Porziņģis ir viens no tiem, kas šo atmosfēru rada. Tāpat treneris norādīja, ka neredz problēmu faktā, ka latvietis palīdzēja izlasei Eiropas čempionātā.

"Porziņģis bija ļoti labs, bez tam izlasē viņš nepiedalījās visos treniņos un visās pārbaudes spēlēs. Viņu [Latvijas] treneri mums palīdzēja, necenšoties Kristapu "nogalināt", radot labu balansu. Puisis ieguva pieredzi, pie mums atgriezās lieliskā sportiskā formā un līdz šim izskatās labi. Tas, ka Kristaps spēlēja Eiropā, man nerada nekādas problēmas. Tas pat ir labi, jo viņš izjuta, kā ir būt komandas līderim, guva neatsveramu pieredzi," sacīja Hornačeks.

Sākotnēji pastāvēja iespēja, ka Hornačeks septembrī pats dotos uz Stambulu un klātienē vērotu Eiropas čempionāta cīņas, tomēr tas nenotika, jo treneris bijis aizņemts "Knicks" darbos. "Mums Stambulā bija citi kluba cilvēki, arī skauti, kuri uzmanīgi sekoja visam līdzi notiekošajam," paskaidroja Hornačeks.

Porziņģis savā otrajā NBA sezonā 66 spēlēs caurmērā iemeta 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, bet debijas gadā 72 spēlēs vidēji izcēlās ar 14,3 punktiem un 7,3 atlēkušajām bumbām.

NBA 72.sezona sāksies 17.oktobrī, bet "Knicks" pirmo spēli aizvadīs divas dienas vēlāk, viesos tiekoties ar Oklahomsitijas "Thunder".

"Knicks" komanda NBA izslēgšanas turnīru nav sasniegusi jau četrus gadus pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās