foto: USA Today Sports
Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā gaidāmas izmaiņas; varētu rasties problēmas garajā galā
Anžejs Pasečņiks (pa labi) un NBA komisārs Adams Silvers.
Basketbols
2017. gada 5. jūlijs, 12:48

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā gaidāmas izmaiņas; varētu rasties problēmas garajā galā

Kasjauns.lv

Tviterī Latvijas basketbola izlases centra spēlētājam Anžejam Pasečņikam pietuvināti cilvēki sākuši runāt, ka daudziem par lielu pārsteigumu nesen NBA kluba Orlando "Magic" draftētais un uz Filadelfijas "76ers" aizmainītais basketbolists nevarēs piedalīties septembra sākumā gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Brīdī, kad Kristaps Porziņģis paziņoja par spēlēšanu izlasē un Ainars Bagatskis nosauca visus šā gada valstsvienības kandidātus, šķita, ka šoreiz tiks pulcēti teju visi iespējami labākie mūsu spēlētāji (neskaitotu Rodionu Kurucu un Mareku Mejeri, kuri šovasar izlasei atteica, gribot labāk sagatavoties nākamajai sezonai), tomēr daži basketbolisti tik un tā bija uz jautājuma zīmes. Vispirms patīkamas ziņas nāca no Dāvja Bertāna, kurš pauda gatavību palīdzēt nacionālajai izlasei, bet tad valstsvienības fanus iepriecināja fakts, ka pirms pāris nedēļām NBA draftētais Anžejs Pasečņiks nākamsezon vēl negatavojas debitēt pasaules spēcīgākajā līgā, kas nozīmē, ka viņš gatavosies nākamai sezonai spāņu kluba Grankanārijas "Herbalife" sastāvā, tomēr tagad no Anžejam pietuvinātiem cilvēkiem izskan runas, ka šovasar talantīgajam centra spēlētājam esot citi plāni.

Anžeju Pasečņiku draftē NBA

Latvijas basketbolistu Anžeju Pasečņiku Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2017. gada draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, ...

gallery icon
16

Kā savā tvitera kontā raksta basketbola attīstības aģentūras “Rīga” vadītājs Mārtiņš Lauva, Pasečņiks esot paziņojis, ka izlasē šovasar nespēlēšot turklāt valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis esot jau paguvis aprunāties ar diviem citiem kandidātiem: Rolandu Freimani un Kasparu Bērziņu, kuriem pateicis, ka šogad viņiem vietas sastāvā, visticamāk, neesot.

Portāla Kasjauns.lv rīcībā šobrīd nav precīzas informācijas, vai šie spēlētāji tiešām nesāks treniņus kopā ar pārējo valstsvienību 17. jūlijā, bet daži basketbolam pietuvināti cilvēki jau pauduši savu neizpratni, kāpēc gadā, kad Eiropas čempionātā ir gatavi spēlēt teju visi labākie, atsakās spēlēt viens no potenciālajiem balstiem. Tomēr Anžeja lēmums, ja tāds tiešām tiks pieņemts, ir saprotams, jo jaunais basketbolists vēlas labāk sagatavoties nākamajai sezonai, pēc kuras viņš jau varētu debitēt pasaules spēcīgākajā līgā NBA.

Ja šīs runas izrādās patiesas, tad spēka uzbrucēju un centra spēlētāju vidū kandidātu sarakstā paliek tikai astoņi spēlētāji: Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits, Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš, Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs un Klāvs Čavars.

Savukārt Pasečņika aģents Artūrs Kalnītis sarunā ar Sportazinas.com atklāja, ka šobrīd vēl ir pāragri izdarīt secinājumus par viņa klienta nākotni: "Šobrīd lēmums vēl nav pieņemts, bet baumas apstiprināt es negrasos," vaicāts par  izplatīto Mārtiņa Lauvas informāciju, norāda Kalnītis. "Galīgo lēmumu vēl neesam pieņēmuši. Jāsaplāno darbs gan ar Filadelfijas "76ers" komandu, gan ar "Gran Canaria", kur Anžejam ir trīs gadu plāns darbam pie fiziskās sagatavotības."

Eiropas čempionāts notiks no 31.augusta līdz 17.septembrim un Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D apakšgrupā kopā ar šī gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

"Pirmais darba cēliens sāksies 17.jūlijā Rīgā, taču dažādu iemeslu dēļ tajā nepiedalīsies vairāki ilggadējie pamatsastāva spēlētāji. Savukārt Kristapam Porziņģim augusta sākumā NBA programmas ietvaros paredzēta nedēļu ilga vizīte Āfrikā," izteicies Bagatskis. "Pirmajās pārbaudes spēlēs jūlija beigās Somijā nebūs labākais sastāvs, Klaipēdas turnīrā 4. un 5.augustā jau būsim stiprāki, bet pilnā sastāvā darbosimies no 8.augusta. Tai skaitā arī Rīgā paredzētajās pārbaudes spēlēs ar Polijas, Lietuvas, Rumānijas un Čehijas izlasēm."

Latvijas basketbola izlases kandidāti Eiropas čempionātam:

Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose", Vācija), Dairis Bertāns (Stambulas "Dariššafaka Doguš", Turcija), Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers, Iļja Gromovs (visi - "VEF Rīga"), Žanis Peiners (Saloniku PAOK, Grieķija), Ingus Jakovičs, Aigars Šķēle, Kristaps Janičenoks, Andrejs Gražulis (visi - "Ventspils"), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Artūrs Ausējs ("Liepāja"/"Triobet"), Jānis Timma ("Baskonia", Spānija), Ojārs Siliņš (Bonnas "Telekom Baskets", Vācija), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Jānis Bērziņš (Kapo d'Orlando "Betaland", Itālija), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks", NBA), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Kaspars Bērziņš (bez kluba), Rolands Freimanis (Ušakas "Muratbey"), Klāvs Čavars (Stambulas "Pertevniyal Genčlik", Turcija).