foto: Ieva Makare/LETA
Samoilovam/Šmēdiņam nākamā cīņa jau astotdaļfinālā pret olimpiskajiem vicečempioniem
Samoilovam un Šmēdiņam Porečas turnīrā jau astotdaļfinālā gaidāma cīņa pret vieniem no galvenajiem favorītiem.
Citi sporta veidi
2017. gada 30. jūnijs, 19:22

Samoilovam/Šmēdiņam nākamā cīņa jau astotdaļfinālā pret olimpiskajiem vicečempioniem

LETA

Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien iekļuva Horvātijā notiekošā Porečas piecu zvaigžņu Pasaules kausa "Major" kategorijas turnīra astotdaļfinālā, kur spēkosies ar olimpiskajiem vicečempioniem.

Turnīrā ar otro numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:15, 21:12) pārspēja vāciešus Lorencu Šūmanu un Juliusu Toli, kuri izlikti ar 26.numuru.

Pirmais sets iesākās punkts punktā, taču tā vidusdaļā pēc Šmēdiņa vairākām veiksmīgām gremdservēm Latvijas duets panāca 13:8. Turpinājumā Latvijas duetam izdevās noturēt iesākto ritmu un setā izcīnīt drošu uzvaru ar 21:15. Tāpat līdzvērtīgā cīņā iesākās arī otrais sets, taču Samoilovs un Šmēdiņš atkal atrāvās, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 21:12.

Abi pāri pirms nedēļas spēkojās Eiropas čempionāta "Masters" posma ceturtdaļfinālā, Samoilovam un Šmēdiņam trīs setos ciešot zaudējumu.

Astotdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš sestdien spēkosies ar Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danielu Lupo no Itālijas, kuri turnīrā izlikti ar 12.numuru. Samoilovs/Šmēdiņš ar Nikolai/Lupo pirms divām nedēļām spēkojās Hāgas trīs zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā, Latvijas pārim ciešot zaudējumu.

Samoilovs un Šmēdiņš savā apakšgrupā ieņēma otro vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīrs bija jāsāk no pirmās kārtas. Pirmajā duelī Latvijas duets ar 2-0 (21:8, 21:9) sagrāva Horvātijas duetu Krešimiru Karaulu un Marinu Jerčiču, kuri bija izlikti ar 31.numuru, bet otrajā cīņā ar 1-2 (15:21, 21:16, 13:15) piekāpās ar 18.numuru izliktajiem austriešiem Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam. Savukārt trešajā cīņā latvieši ar 2-0 (21:19, 21:17) saspringtā cīņā pieveica Krievijas duetu Oļegu Stojanovski un Artjomu Jarzutkinu, kuriem piešķirts 15.numurs.

B apakšgrupā ar trim uzvarām trijās spēlēs triumfēja Doplers un Horsts, divus panākumus guva Samoilovs un Šmēdiņš, vienu uzvaru trijos mačos izcīnīja Stojanovsks un Jarzutkins, bet vietējie sportisti Karauls un Jerčičs cieta trīs pārliecinošas neveiksmes.

Pēc apakšgrupu turnīra trīs labākās komandas kvalificējās izslēgšanas turnīram. Apakšgrupu uzvarētāji automātiski kvalificējušies astotdaļfinālam, bet otro un trešo vietu guvušās komandas sacenšas izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā.

Otrdien Porečas turnīra kvalifikāciju nepārvarēja cits Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Turnīrā piedalījās arī slaveno Itālijas futbola klubu Milānas "Inter" pārstāvošais horvāts Ivans Perišičs, kurš ar pārinieku Niksu Dell'Orko cieta trīs pārliecinošus zaudējumus, savā labākajā setā tiekot pie 16 punktiem. Tiesa, vēl sliktāka uzvarēto un zaudēto punktu attiecība bija Karaulam un Jerčičam.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Porečā risinās otrais no trim šīs sezonas piecu zvaigžņu etapiem, trešajam jau nākamnedēļ sekojot Šveices pilsētā Gštādē.