foto: Sintija Zandersone/LETA
RTU/"Robežsardze" uzvar pirmajā Latvijas volejbola čempionāta finālspēlē
RTU/"Robežsardze" volejbolisti pārliecinošāk nospēlēja setu galotnēs un uzvarēja pirmajā Latvijas volejbola čempionāta finālspēlē.
Citi sporta veidi
2017. gada 18. aprīlis, 23:12

RTU/"Robežsardze" uzvar pirmajā Latvijas volejbola čempionāta finālspēlē

LETA

Iepriekšējo trīs gadu valsts čempioni RTU/"Robežsardze" volejbolisti otrdien trijos setos izcīnīja panākumu Latvijas čempionāta finālsērijas pirmajā mačā.

Latvijas čempionāta fināla spēle volejbolā

Latvijas čempionāta fināla spēle volejbolā starp RTU/"Robežsardze" un "Poliurs"/"Ozolnieki" sporta namā "Daugava".

gallery icon
26

RTU/"Robežsardze" savā laukumā ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:22) savās mājās pieveica "Poliurs"/"Ozolnieki" spēlētājus, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Gatis Garklāvs, kamēr ar 12 punktiem izcēlās Andrejs Zavorotnijs.

Tikmēr "Poliurs"/"Ozolnieki" rindās attiecīgi 12 un 11 punktus guva Haralds Regža un Armands Āboliņš.

Kaut mačs iesākās līdzīgā cīņā, otro tehnisko pārtraukumu "Poliurs"/"Ozolnieki" sagaidīja ar 16:13 savā labā, turklāt pēc veiksmīga Haralda Regžas snieguma uzvarēja arī nākamajās divās izspēlēs. Tomēr vairāki Vladimira Visocka bloki ļāva mājiniekiem strauji pietuvoties līdz 17:18. Izšķirošos brīžus komandas sagaidīja ar rezultātu 23:23, bet vēl viens Visocka bloks atnesa RTU/"Robežsardze" setbumbu, kas arī tika izmantota.

Otrā seta ievadā RTU/"Robežsardze" komanda jau bija pārņēmusi iniciatīvu, izvirzoties priekšā ar 4:2, bet tehnisko pārtraukumu sagaidot ar 8:5. Lieliska serve viesiem ļāva pietuvoties līdz 9:10, bet vēl pēc laika Ozolnieku vienība panāca 14:14. Vadību viesi beidzot ieguva, kad uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas un bija priekšā ar 19:17, tomēr RTU/"Robežsardze" neaizlaida prom pretiniekus un seta beigās jau pārņēma vadību ar 23:22, bet pie 24:23 netveramo servi veica rīdzinieku labākais servētājs Gatis Garklāvs, panākot 2-0 pa setiem.

Arī trešajā setā RTU/"Robežsardze" uzreiz izvirzījās vadībā, bet seta vidū cīņa atkal bija līdzīga un viesi panāca 13:13. Tomēr pēc Regžas kļūdas Rīgas komanda jau bija vadībā ar 19:16, mača beigās vairs viesiem nespējot izrādīt nopietnu pretestību konkurentiem.

Sērijā līdz trīs uzvarām otrais mačs sestdien notiks Ozolniekos, bet pēc tam komandas gaida vēl vismaz viena cīņa Rīgā.

Abas komandas Latvijas čempionāta finālā tikās arī pērn, kad sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-2 triumfēja RTU/"Robežsardze" komanda, zelta medaļas izcīnot trešo gadu pēc kārtas. Pirms tam 2014 un 2015.gadā RTU/"Robežsardze" titula sērijā apspēlēja "Biolars"/"Jelgava" volejbolistus.

Ceļā uz šī gada finālu RTU/"Robežsardze" pusfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja "Biolars"/"Jelgava" vienību, bet "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 3-1 uzveica Jēkabpils "Lūšus".

Sērija par trešo vietu starp Jelgavas un Jēkabpils komandām sāksies trešdien.

Savukārt ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām "Poliurs"/"Ozolnieki" ar 2-0 droši apspēlēja ASK/"Kuldīga" volejbolistus, kamēr "Biolars"/"Jelgava" ar 2-1 pieveica "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" (DU) vienību.

Latvijas čempione RTU/"Robežsardze" un Jēkabpils "Lūši" vietu Latvijas čempionāta pusfinālā nodrošināja automātiski, jo sasniedza no valsts komandām labākos rezultātus Baltijas līgas regulārajā turnīrā. Tiesa, neviens no Latvijas klubiem šosezon Baltijas līgas četru komandu finālturnīrā netika, regulārajā turnīrā augstāko vietu ieņemot RTU/"Robežsardze" komandai, kura bija sestā, kamēr "Lūši" un "Poliurs"/"Ozolnieki" palika attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā.