„Penguins” izlīdzina rezultātu sērijā
Hokejs
2009. gada 5. jūnijs, 09:45

„Penguins” izlīdzina rezultātu sērijā

Jauns.lv

Otro uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā ceturtdien izcīnīja Pitsburgas „Penguins”, kas savā laukumā ar 4:2 (1:1, 3:1, 0:0) pieveica pagājušā gada čempionvienību Detroitas „Red Wings”.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2:2. Nākamais mačs tiks aizvadīts sestdien Detroitā.

Ceturtdienas spēlē uzvarētājiem vārtus guva Jevgeņijs Malkins, Džordans Stāls, Sidnijs Krosbijs un Tailers Kenedijs. „Red Wings” precīzi bija Derens Helms un Breds Stjuarts, kurš otrās trešdaļas sākumā vēl „Red Wings” komandu izvirzīt vadībā ar 2:1.

„Penguins” komandas vārtsargs Marks-Andrē Flerī atvairīja 39 pretinieku metienus.

Pirmajās divās sērijas spēlēs „Red Wings” komanda savā laukumā uzvarēja ar vienādu rezultātu 3:1, nākamajās divās „Penguins” vienība revanšējās ar 4:2.

Austrumu konferences finālsērijā „Penguins” ar 4:0 pārliecinoši pieveica Karolīnas „Hurricanes”, „Red Wings” Rietumu konferences finālā ar 4:1 sērijā pārspēja Čikāgas „Blackhawks” komandu.

Abas komandas tikās arī pagājušā gada finālsērijā, un toreiz ar 4:2 pārāka bija „Red Wings” vienība. Divas komandas divus gadus pēc kārtas finālā nav tikušās kopš 1983. un 1984. gada, kad spēlēja Edmontonas „Oilers” un Ņujorkas „Islanders” vienības.

Spēles interesantākie momenti – video:

 

LETA/ Foto: AFP