1dienas
21stundas
40minūtes
31sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
16 mēneši bez spēlēm, astoņi mēneši bez hokeja – Sandis Ozoliņš „Dinamo” līderis
Hokejs

16 mēneši bez spēlēm, astoņi mēneši bez hokeja - Sandis Ozoliņš „Dinamo” līderis

Jauns.lv

Otrdien oficiāli Rīgas „Dinamo” parakstīja līgumu ar vienu no visu laiku izcilākajiem Latvijas hokejistiem Sandi Ozoliņu, bet vēlāk LTV 7 kanālā bija arī preses konference, kurā gan žurnālisti, gan skatītāji varēja uzdot jautājumus mūsu hokeja leģendai.

16 mēneši bez spēlēm, astoņi mēneši bez hokeja – S...
Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš ir atgriezies komandā, kurā viņš sāka savu profesionālo karjeru
Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš ir atgriezies komandā, kurā viņš sāka savu profesionālo karjeru
Dinamo Rīga” valdes priekšsēdētājs un bijušais Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis pateicas komandas ģenerālmenedžerim Normundam Sējējam par lieliskā hokejista Sanda Ozoliņa atgriešanos Latvijā
Dinamo Rīga” valdes priekšsēdētājs un bijušais Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis pateicas komandas ģenerālmenedžerim Normundam Sējējam par lieliskā hokejista Sanda Ozoliņa atgriešanos Latvijā

LTV 7 studijā atbildēt uz žurnālistu un sporta līdzjutēju jautājumiem bija ieradušies Sandis Ozoliņš, komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un komandas galvenais galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Sandis Ozoliņš preses konferences sākumā pastāstīja, kā viņš nonāca līdz spēlēšanai KHL klubā Rīgas „Dinamo”, atzīmējot Normunda Sējēja nopelnu sarunās un savu emociju un dzīves situācija pārmaiņas, salīdzinot ar pagājušās sezonas sarunām, kad neizdevās nonākt pie kopsaucēja. Uz jautājumu, vai esot bijuši piedāvājumi no citiem līgas klubiem, Sandis atbildēja, ka neesot pat apsvēris nevienu, jo spēlēt kaut kur citur, nevis Rīgā viņam nešķiet pieņemami.

Vēl Sandis pastāstīja, ka cītīgi trenējoties jau kopš maija, tāpēc fiziski esot gatavs, vienīgi ir problēmas ar izturību, taču, pēc trenera Jūliusa Šuplera domām, tas ir trīs līdz četru nedēļu jautājums. Vēl Ozoliņš pastāstīja, ka viņš līdz novembrim gatavojies, lai atgrieztos NHL, taču pēc tam pārdomājis un nolēmis beigt savas sportiskās gaitas. Pēdējo spēli mūsu hokejists ir aizvadījis pirms 16 mēnešiem, taču to pats hokejists neuzskata par neko ārkārtēju, jo NHL ir bijis arī „lokauts”, kura laikā reti kurš ir īpaši trenējies, lielākā daļa tikai divas reizes nedēļā uzspēlējuši. Vēl Sandim Ozoliņam tika jautāts, kā ir viņa atkarību – alkoholu. Hokejists neko nesolīja, jo tas nav tāpat kā izraut sāpošu zodu, tā ir ilgstoša cīņa katru dienu. Vai pie atkarības ir vainojams tikai viņš, to Ozoliņš nespēja atbildēt.

Vēl mediju pārstāvji mūsu visu laiku rezultatīvākajam NHL hokejistam jautāja, vai viņa spēles stils mainīsies, jo tomēr 36 gadi un arī  ilgāks laiks ir pavadīts bez hokeja. Sandis sacīja: „Droši vien nespēlēšu kā „ziedu laikos”. Lai gan nezinu, grūti pateikt, kā būs. Kā treneris liks, tā arī spēlēšu.” Jūliuss Šuplers piebilda, ka viņš ar Sandi rēķinās jau no pirmās pārbaudes spēles 31. jūlijā pret Novosibirskas „Sibirj” (komanda, kurā. visticamāk, spēlēs Georgijs Pujacs. – K. S.).

Līguma parakstīšanas laikā „Dinamo Rīga” valdes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis izteicās: ja Ozoliņam neizdosies parādīt savu labāko sniegumu šosezon, tad tuvāko gadu laikā viņam tas izdosies un varbūt komanda spēs gūt lielāko Latvijas panākumu hokejā – izcīnīt Gagarina kausu. Sandis Ozoliņš par to tikai pasmīnēja un teica, ka pašlaik domā tikai par nākamo sezonu, kuras laikā centīsies izdarīt visu labāko, ko spēj, komandas interesēs.

Rīgas „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs piebilda, ka, visticamāk, nākamgad nepaliks neviens no pagājušās sezonas leģionāriem, lai gan viņš ir vēlējies, lai klubā šosezon spēlētu visi. Ārzemnieku aizvadīja labu sezonu, bija komandas līderi, un par viņiem ir liela citu klubu interese, kuri var maksāt lielākas algas.

kasjauns.lv/Foto: Rojs Maizītis