„Streetbasket Extreme” smagākais noslēgums
Basketbols
2009. gada 27. augusts, 11:36

„Streetbasket Extreme” smagākais noslēgums

Jauns.lv

29. augustā Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā” notiks ielu basketbolu un ekstrēmos sporta veidus – BMX frīstailu, skeitbordu un „inline” skrituļslidošanu - vienojošā pasākuma „Streetbasket Extreme” smagākais sezonas noslēgums.

„Streetbasket Extreme” programmā ielu basketbols - ne tikai trīs pret trīs, bet arī viens pret vienu, kā arī „Garnier” ratiņu basketbols un ekstrēmo sporta veidu – BMX frīstaila, „inline” skrituļslidošana, skeitbords - sacensības, dejotāju, bītbokseru un reperu konkursi, kā arī daudz un dažādi konkursi gan dalībniekiem, gan skatītājiem. „Streetbasket Extreme” rīko biedrība „Streetbasket” un jauniešu organizācija „Avantis”. Pirmais no tiem notika 16.maijā, pulcējot apmēram 200 ielu basketbola komandu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas, kā arī 93 ekstrēmo sporta veidu pārstāvjus no Latvijas un Igaunijas. Otro reizi „Streetbasket Extreme” notika 18.jūlijā. Sacensības notiek vairāk nekā desmit grupās – gan sievietēm un vīriešiem, gan jauktajām komandām, kā arī ielu basketbola spēles ratiņbasketbola pārstāvjiem. Pieteikšanās 29.augusta turnīram notiks līdz pat 27.augustam, izmantojot interneta lapu – www.streetbasket.lv. Dalībnieku pulkā būs arī četras komandas no Igaunijas. Dalībkomandu skaits ir ierobežots, tādēļ reģistrēšanos neatlieciet līdz pēdējam brīdim! Ekstrēmo sporta veidu programmā paredzētas “Grīziņš” BMX frīstaila, “Converse” skeitborda un „Taktika.lv” ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības „park” disciplīnā. „Streetbasket Extreme” pasākumu vadīs labi zināmais mūziķis Gacho,  bet par mūziku rūpēsies DJ „Kress”. Izklaides programmā deju grupu, bītbokseru un reperu sacensības. Skatītājus priecēs arī Latvijas labākais basketbola frīstaila meistars Matīss Elmis. Līdzjutēju izklaidei arī „Garnier” eks­trēmo frizūru konkurss un šovs. Notiks arī grafiti meistaru konkurss, par „audeklu” izmantojot „Ikarus” autobusu.

„Streetbasket Extreme” 29.augusta sacensību sākums plkst. 10, bet plkst. 15 atklāšanas šovs, piedaloties Latvijas sporta slavenībām, kā arī citiem sabiedrībā pazīstamiem ļaudīm. Apbalvošana iecerēta vairākās daļās, jau pa dienu apbalvojot jaunāko grupu laureātus, bet paša vakarā balvas dāvājot arī labākajiem citu grupu pārstāvjiem. Pirmo reizi „Streetbasket Extreme” ielu basketbola turnīra spēles notiks pēc „Ghetto basket” pārbaudītajiem noteikumiem. Mačus tiesās paši spēlētāji, vairs netiks spēlēts uz laiku, bet gan līdz brīdim, kad viena komanda savāks 11 punktus. Mača pabeigšanai vienas komandas pārsvaram jābūt vismaz divi punkti. Mainīta arī punktu skaitīšanas sistēma. Tālmetiens – 2 punkti, pārējiem metieni no spēles, kā arī soda metieni – 1 punkts. Ja grozs tiek gūts, neraugoties uz noteikumu pārkāpumu no sāncenšu puses, tad uzbrucējam tiek piešķirts papildus soda metiens.

Latvijas Gumijlēcēju klubs piedāvās visiem pasākuma apmeklētājiem izklaides un veiklības pārbaudes atrakcijas - šķēršļu josla „Zelta Zivtiņa”, „Maģiskais velobrauciens”, „Gumijas stiepšanas stends”. Šajās atrakcijās kā balvas „Aerodium” 24 dāvanu kartes. Piedalies un lido „Aerodium” - vienīgajā vertikālajā vēja tunelī Austrumeiropā!

Oficiālā pēcpasākuma ballīte notiks „Club Essential”.

Organizē:

biedrība “Streetbasket” un jauniešu organizācija „Avantis”, „Grīziņkalna skeitparka” sagatavošanā sadarbojoties ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu.

Atbalsta: „Garnier”, “Islande hotel”, „Kolonna”, „Abragciems”, „Dr. Feldmaņa privātklīnika”, „Mārtiņa Beķereja”, „Aerodium”, „Red Bull”, „Stelpes dabīgais minerālūdens”, „Laima”, „Cramo”, „Denver.lv”, „Discomania”, „Atlantis”, „Vētra”, „Forum Cinemas”, „Converse”, „Taktika.lv”.

Informē:

“European Hit Radio”, „Draugiem.lv”, „Inbox.lv”, “Easyget.lv”, „Kasjauns.lv”, “Sports”, „Pegasus partnership”.

Aktualitātes: www.streetbasket.lv.

Streetbasket PR

­