Citi sporta veidi
2009. gada 28. decembris, 23:22

Latvijas handbolisti pārliecinoši piekāpjas Ukrainai

Jauns.lv

Latvijas handbola izlase pirmdien piedzīvoja zaudējumu otrajā tradicionālā Rīgas Domes kausa izcīņas turnīra spēlē, ar rezultātu 21:31 (9:14) piekāpjoties Ukrainas valstsvienībai, kas nākamā gada janvārī spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Šajā mačā rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 9/2 gūtajiem vārtiem bija Jānis Pavlovičs, Artis Kurmēns izcēlās ar pieciem vārtiem, bet Agra Kušnera rēķinā bija trīs precīzi metieni.

Pirmajā kārtā Latvija ar 34:29 (15:15) pieveica Beļģijas izlasi, bet Ukraina ar 24:31 (15:15) piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo". Rīgas Domes kausa izcīņas turnīra pēdējā mačā Latvijas handbolisti otrdien spēkosies ar Minskas "Dinamo", kas pirmdienas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti 32:32 (14:20) ar Beļģijas valstsvienību.

Latvijas izlase šonedēļ uzsāka gatavošanos 2011.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas janvārī risināsies Luksemburgā. Gaidāmajā 2011.gada pasaules čempionāta atlases turnīrā, kas notiks no 15. līdz 17.janvārim, Latvijas pretiniece bez laukuma saimnieces Luksemburgas būs arī Portugāles nacionālā valstsvienība. Kvalifikācijas turnīrā kopā ir piecas grupas pa trijām komandām katrā, kā arī divas grupas pa četrām komandām. Izslēgšanas spēļu turnīrā, kas risināsies nākamā gada jūnijā, iekļūs tikai katras grupas uzvarētāji. Savukārt izslēgšanas spēlēs kvalifikācijas grupu uzvarētājus jau gaida Austrijas, Horvātijas, Čehijas, Dānijas, Spānijas, Vācijas, Ungārijas, Īslandes, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, Slovēnijas, Serbijas un Ukrainas valstsvienības. Savukārt vieta 2011.gada pasaules čempionāta finālturnīrā jau ir garantēta rīkotājai Zviedrijai un pašreizējai pasaules čempionei Francijai. Finālturnīrā iekļūs arī 2010.gada Eiropas čempionāta pirmo triju vietu ieguvēji, neskaitot francūžus un zviedrus.

Latvijas handbola izlases kandidātu saraksts: Helmuts Tihanovs, Aleksandrs Babra, Raimonds Šteins, Ivars Serafimovičs, Valdis Gūtmanis, Margots Valkovskis, Māris Veršakovs, Armands Uščins, Aivis Jurdžs, Raimonds Trifanovs, Ēriks Blūms, Mārtiņš Lībergs, Jānis Pavlovičs, Agris Kušners, Evars Klešniks, Jānis Glušaks, Arnolds Straume, Edgars Vadzītis, Kristaps Ence, Kaspars Lisovskis, Uldis Lībergs, Elvijs Borodovskis, Ingars Dude, Oskars Arājs, Artis Kurmēns.

LETA