Bērziņš spēlēs kopā ar Rēdlihu un Dārziņu. Arī čehi maina virknējumus
2010. gada 23. februāris, 08:58

Bērziņš spēlēs kopā ar Rēdlihu un Dārziņu. Arī čehi maina virknējumus

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase dienu pirms cīņas ar Čehiju aizvadīja treniņu Vankūveras UBC arēnā, kur iepriekš notika hokeja spēles sievietēm, kasjauns.lv informēja LHF preses sekretāre Vita Ļebedeva.

Treneri pamatā lika uzsvaru uz trijiem pieciniekiem – zilo, sarkano un melno. Melnajā maiņā šoreiz trenējās Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš kopā ar Armandu Bērziņu un Kristapu Sotnieku, Oskaru Bārtuli. Bet dzeltenā maiņā – Gints Meija, Aleksejs Širokovs, Kaspars Daugaviņš un Rodrigo Laviņš. Vakarā komandai ir paredzēts veikt Čehijas izlases Vankūveras Olimpisko spēļu video analīzi, bet pēc tam katra maiņa atsevišķi izrunās detaļas par iespējamiem uzbrukumiem un vārtu guvumiem. Latvijas hokejisti ir noskaņoti kareivīgi. Puiši apzinās, ka uzvaras gadījumā, var gūt arī labas iespējas apsteigt hokeja lielvalstu izlases šajā turnīrā, ņemot vērā sacensību noteikumus.

Treneru uzstādījums gaidāmajai spēlei ir pavisam vienkāršs: „Izturēt pirmo desmit minūšu spriedzi, nesaņemt noraidījumus, spēlēt ar prātu un efektīgi realizēt vairākumu.”

         

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Čehiju: Sarkanā maiņa:

Aleksandrs Ņiživijs, Herberts Vasiļjevs, Mārtiņš Cipulis,

Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs.

Zilā maiņa:

Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Ģirts Ankipāns, Kārlis Skrastiņš,

Krišjānis Rēdlihs.

Melnā maiņa:

Armands Bērziņš, Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, Kristaps

Sotnieks, Oskars Bārtulis.

Dzeltenā maiņa:

Aleksejs Širokovs, Gints Meija, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Laviņš.

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Sergejs Naumovs.

Arī Čehijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ružička pirms gaidāmā ceturtdaļfināla kvalifikācijas mača ar Latviju ir nolēmis veikt izmaiņas virknējumos, salīdzinot ar abu komandu iepriekšējo spēli. Treniņā kopā ar Jaromīru Jāgru un Petru Čajaneku bija Milans Mihaleks, nevis Romans Červenka, kā pirmajā spēlē. Savukārt Červenkam paredzēta vieta maiņā kopā ar Davidu Krejči un Tomašu Fleišmanu. Ceturtajā uzbrukuma maiņā paredzēts spēlēt Martinam Havlatam kopā ar Jozefu Vašičeku un Tomašu Rolineku, bet Martins Erats maču aizvadīs pirmajā virknējumā. Aizsargu pāros Ružička nekādas izmaiņas nav veicis.

Latvijas hokejisti čehiem ar 2:5 zaudēja grupas turnīrā, taču abas komandas trešdienas rītā pēc Latvijas laika tiksies vēlreiz spēlē par vietu ceturtdaļfinālā. Ružička sagaida, ka viņa komanda noskaņosies tikpat nopietni kā pirmajā spēlē, kad čehi piecās pirmajās minūtēs ieguva 3:0 pārsvaru.

Latvijas un Čehijas spēles zaudētājiem olimpiskais turnīrs būs beidzies, bet uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar Somijas valstsvienību.

Čehijas valstsvienības sastāvs spēlei pret Latviju:

Vārtsargi: Tomašs Vokūns (Floridas „Panthers”), Jakubs Štepāneks (Ostravas „Vitkovice”), Ondrejs Pavelečs (Atlantas Thrashers);

Aizsargu pāri: Mareks Zidļickis (Minesotas „Wild”), Filips Kuba (Otavas „Senators) - Romāns Polaks (Sentluisas „Blues”), Tomašs Kaberle (Toronto „Maple Leafs”) - , Pāvels Kubina (Atlantas „Thrashers”) , Jans Hejda (Kolumbusas „Blue Jackets”) - , Miroslavs Blataks (Ufas „Salavat Julajev”), Zbineks Mihaleks (Fīniksas „Coyotes”);

Uzbrucēju trijnieki: Martins Erats (Nešvilas „Predators”), Tomašs Plekanečs (Monreālas „Canadiens”), Patriks Eliašs (Ņūdžersijas „Devils”) - Jaromīrs Jāgrs (Omskas „Avangard”), Milans Mihaleks (Sanhosē „Sharks”), Peters Čajaneks (Sanktpēterburgas SKA) – Dāvids Krejči (Bostonas „Bruins”), Romāns Červenka (Prāgas „Slavia”), Tomass Fleišmans (Vašingtonas „Capitals”) – Martins Havlats (Minesotas „Wild”), Jozefs Vašičeks (Jaroslavļas „Lokomotiv”), Tomašs Rolineks (Magņitogorskas „Metallurg”).

kasjauns.lv/Foto: LETA