Maskalāna četrinieks pēc diviem braucieniem 11. vietā
Edgara Maskalāna četriniekam vēl priekšā ir divi braucieni, lai mēģinātu atkārtot astoto vietu, kuru izcīnīja divniekos.
2010. gada 27. februāris, 06:32

Maskalāna četrinieks pēc diviem braucieniem 11. vietā

Jauns.lv

Edgara Maskalāna pilotētais bobsleja četrinieks Vistleras trasē pēc pirmajiem diviem braucieniem Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs ieņem 11. vietu, bet kritienus piedzīvoja sešas no 25 startējušajām kamanām.

No līdera - ASV bobslejista Stīvena Holkomba, kas bija ātrākais abos braucienos, Maskalāns atpaliek 1,27 sekundes, liecina organizatoru informācija. Maskalānu iestumj Mihails Arhipovs, Raivis Broks un Pāvels Tulubjevs. Otro vietu ieņem kanādieša Lindona Raša (+0,40 no līdera), trešo - vāciešu Andrē Langes (+0,44) pilotētās kamanas.

Otrajā braucienā Maskalāns uzrādīja 11. labāko laiku.

Pirmajā braucienā Maskalāns ieņēma 14. vietu un zaudēja Holkombam 0,71 sekundi.

Kritienus pirmajā braucienā piedzīvoja Aleksandra Zubkova vadītās Krievijas un Volfganga Štampfera vadītās Austrijas kamanas. No tiem, kas netika saukti par pretendentiem uz augstām vietām arī Milana Jagnešāka (Slovākija I) ekipāža. Tām visām tika reģistrēts laiks, jo kamanas aizslīdēja līdz finišam, taču otrajā braucienā tās vairs nepiedalījās.

Otrajā braucienā apgāzās Hiroši Suzuki (Japāna I), Džona Džeksona (Lielbritānija I) un Džona Napjēra (ASV II) kamanas, pat Lange sarezģītākajā virāžā atradās uz kritiena robežas.

Atlikušie divi braucieni notiks naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 23 un plkst. 0.35 pēc Latvijas laika.

Jāņa Miņina četrinieks, kas Vistleras trasē lieliski nobrauca pasaules čempionātā pirms gada, dažādu apsvērumu dēļ - pēc pilotam veiktās apendicīta operācijas, gan pēc kritieniem, kur cieta stūmēji, no dalības olimpiskajās spēlēs atteicās.

Bobsleja četrinieki pēc diviem braucieniem:

1. ASV I (Stīvens Holkombs) 1:41,75

2. Kanāda I (Lindons Rašs) +0,40

3. Vācija I (Andrē Lange) +0,44

4. Šveice I (Ivo Rūegs) +0,69

5. Vācija II (Tomass Floršucs) +0,75

6. Kanāda II (Pjērs Ludērs) +0,81

..11. Latvija I (Edgars Maskalāns) +1,27

BNS/Foto: LETA