Anglijas un „McLaren” dubultuzvara F-1 Ķīnas „Grand Prix”
Citi sporta veidi
2010. gada 18. aprīlis, 12:38

Anglijas un „McLaren” dubultuzvara F-1 Ķīnas „Grand Prix”

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas ceturtajā posmā - Ķīnas "Grand Prix" - svētdien dubultuzvaru izcīnīja "McLaren-Mercedes" komandas braucēji.

Pirmajā vietā finišēja pagājušā gada pasaules čempions Džensons Batons, bet otrajā vietā ierindojās 2008.gada pasaules čempions Lūiss Hamiltons. Šī "McLaren-Mercedes" komandai bija pirmā dubultuzvara kopš 2007. gada.

Tikmēr trešajā pozīcijā ierindojās "Mercedes GP" vienības pilots Niko Rosbergs, ceturtais finišēja divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso no "Ferrari" komandas, piekto vietu izcīnīja "Renault" vienības braucējs Roberts Kubica, bet pirmo sešinieku noslēdza kvalifikācijā uzvarējušais Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas. Tikmēr karjeras lielāko panākumu izcīnīja Kubicas komandas biedrs krievs Vitālijs Petrovs, kurš finišēja augstajā septītajā vietā. Vēl pirmajā desmitniekā iekļuva otrs "Red Bull" komandas braucējs Marks Vēbers, kurš sestdien kvalifikācijā ieņēma otro vietu, kā arī Felipe Masa no "Ferrari" vienības un septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP" komandas.

19. apļa beigās sāka līt lietus, kas ar katru nākamo apli pieņēmās spēkā un sacīkstes noslēgumā trase bija pavisam slapja un vairāki braucēji brauca ļoti piesardzīgi.

Čempionāta kopvērtējumā vadību ar 60 punktiem pārņēma Batons, bet desmit punkti mazāk ir Rosbergam. Pa 49 punktiem izcīnījuši Alonso un Hamiltons, kuriem ar 45 punktiem seko Fetels. Tikmēr Konstruktoru kausa izcīņas kopvērtējuma pirmajā vietā ar 109 punktiem izvirzījās "McLaren-Mercedes", bet par 19 punktiem atpaliek "Ferrari". Savukārt trešajā vietā ar 73 punktiem ir "Red Bull".

Nākamais posms - Spānijas "Grand Prix" - notiks 9.maijā.

LETA/Foto: AFP