Basketbols

"Cavaliers" īpašnieks: Lebrons Džeimss ir gļēvulis

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas ''Cavaliers'' īpašnieks Dens Džilberts asi nosodījis Lebronu Džeimsu par pāriešanu uz Maiami ''Heat'' vienību.

"Cavaliers" īpašnieks: Lebrons Džeimss ir gļēvulis...

Kā ziņots, pēdējo divu NBA regulāro sezonu vērtīgākais spēlētājs 1. jūlijā kļuva par neierobežoti brīvo aģentu un ceturtdien noslēdza līgumu ar Maiami ''Heat'' vienību.

''Mēs neesam pelnījuši tik gļēvulīgu nodevību. ''Cavaliers'' deva viņam tik daudz, un mēs bijām pelnījuši saņemt pretī daudz vairāk,'' sašutumu par Džeimsa pāreju neslēpa Džilberts. ''Personīgi apsolu, ka ''Cavaliers'' izcīnīs NBA čempionu titulu pirms to izdarīs Džeims,'' paziņoja Klīvlendas kluba īpašnieks.

''Ja Jūs domājāt, ka mēs pirms Džeimsa pārejas bijām motivēti izcīnīt titulus, tad pēc šīs egoistiskās nodevības, mūsu motivācija ir sasniegusi jaunus, vēl nebijušus augstumus,'' pavēstīja Džilberts.

''No otras puses, ar šo cietsirdīgo un bezjūtīgo rīcību varbūt Džeimss būs palīdzējis mums, jo viņa prombūtne, cerams, palīdzēs izcīnīt klubam NBA čempionu titulu, turpināja Džilberts.

Pats spēlētājs izteicās, ka jūtoties ''ļoti slikti'' aizejot no Klīvlendas, bet tomēr Džeimss uzskatot, ka viņa izredzes iegūt NBA čempionu titulu ir lielākas ''Heat'' vienībā.

Neilgi pēc tam, kad tika paziņots par Džeimsa pāreju, pilsētas ielās tika manīti "Cavaliers'' līdzjutēji, dedzinot basketbolista kreklu.

Kā ziņots, Džeimss pievienosies saviem komandas biedriem ASV izlasē Dveinam Veidam un Krisam Bošam, izveidojot iespaidīgāko trio līgā. Pēdējo divu sezonu līgas vērtīgākais spēlētājs aizvadītājā sezonā vidēji mačā guva 29,7 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un izpildīja 8,6 rezultatīvas piespēles.

Džeimss arī kļuva par desmito basketbolistu, kurš sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu saņēmis divas sezonas pēc kārtas. Trīs no šiem spēlētājiem - Bils Rasels, Vilts Čemberlens un Lerijs Bērds - to paveikuši arī trīs reizes.

LETA