Sieviešu izlase pēdējā pārbaudes spēlē pieveic Ukrainu
Basketbols
2010. gada 6. augusts, 21:45

Sieviešu izlase pēdējā pārbaudes spēlē pieveic Ukrainu

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra piektdien ar 64:63 (14:17, 20:6, 13:24, 17:16) pieveica Ukrainas valstsvienību.

­­

Uzvarētājām rezultatīvākā ar desmit gūtajiem punktiem bija Sabīne Niedola, bet pa deviņiem punktiem guva Kristīne Kārkliņa un Zane Tamane.

Šajā mačā sākumā sekmīgāk spēlēja Ukrainas izlase, kas pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar 14:17. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Latvijas izlase spēja panākt 26:19, bet pēc pirmā puslaika Latvijas pārsvars bija jau 11 punkti - 34:23. Trešo ceturtdaļu sekmīgāk aizvadīja Ukraina un pēc tās rezultāts bija 47:47. Turklāt pēc pirmajām trijām ceturtās ceturtdaļas minūtēm ukrainietes jau bija pārņēmušas vadību ar 54:47. Desmit sekundes pirms mača beigām latvietes bija panākušas 61:61, bet ukrainietes atkal spēja izvirzīties vadībā. Tomēr pēdējā uzbrukumā Gunta Baško 2,5 sekundes pirms mača beigām guva divus punktus ar sodu, izcīnot Latvijas izlasei smagu panākumu.

Latvija: Niedola 10, Tamane 9, Kārkliņa 9, Baško 8, Putniņa 8, Babkina 6, Krūmberga 4, Kubliņa 4, Brumermane 4, Dreimane 2

Kā spēlē dienu iepriekš, arī šoreiz abas komandas laukumā pieļāva daudz kļūdu.

Jau ziņots, ka ceturtdien notikušajā spēlē Latvija uzvarēja ar rezultātu 60:38.

Iepriekš Latvijas izlase šovasar aizvadīja divus pārbaudes turnīrus. Sacensībās Itālijā tā pieveica mājinieces, bet zaudēja Turcijai un Vācijai, savukārt turnīrā Turcijā pieveica Slovākiju, bet zaudēja Turcijai un Itālijai. Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē divreiz pieveica Somiju.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu izlases pretinieces 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā būs Serbijas, Rumānijas un Izraēlas valstsvienības.

Kvalifikācijas turnīra spēles risināsies augustā, katrai grupai izspēlējot divu apļu turnīru. Pirmo oficiālo spēli izlase aizvadīs 14.augustā, izbraukumā tiekoties ar Rumānijas valstsvienību. Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes:

Elīna Babkina, Zane Eglīte, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane, Gunta Baško, Dita Krūmberga, Liene Jansone, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Aija Brumermane, Zane Tamane, Sabīne Niedola, Kristīne Vītola, Anete Klintsone.

LETA/Foto: LETA