Basketbols
2010. gada 7. augusts, 20:48

U-16 basketbolisti zaudē un spēlēs par palikšanu A divīzijā

Jauns.lv

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase sestdien izšķirošajā Eiropas čempionāta A divīzijas spēlē par iekļūšanu nākamajā kārtā ar rezultātu 66:69 (12:17, 13:14, 19:20, 22:18) piekāpās Bulgārijai.

Līdz ar to C grupas kopvērtējumā ar trīs zaudējumiem tikpat spēlēs Latvija ierindojās ceturtajā vietā un ar pārējo apakšgrupu vājākajām komandām cīnīsies par vietas saglabāšanu A divīzijā.

Latvijas izlases labā sestdien pa 16 punktiem guva Toms Elvis Leimanis un Roberts Krastiņš.

Sestdienas mačā pirmās divas ceturtdaļas aizritēja līdzīgā cīņā, bet trešās ceturtdaļas vidū Bulgārijas pārsvars jau pārsniedza desmit punktus. To gan Latvijas basketbolistiem izdevās samazināt līdz septiņiem punktiem pirms noslēdzošās ceturtdaļas. Divas minūtes pirms mača beigām bulgāru pārsvars bija sarucis līdz vienam punktam, bet pirms pēdējās minūtes tas bija četri punkti. Atlikušajā laikā bulgāriem izdevās nosargāt uzvaru.

Galīgais vietu sadalījums C apakšgrupā kļūs zināms pēc Spānijas un Polijas spēles sestdien.

Jau ziņots, ceturtdien pirmajā spēlē Latvijas kadeti ar rezultātu 32:65 pārliecinoši zaudēja pagājušā gada čempionvienībai Spānijai, bet pēc tam ar 43:63 kapitulēja Beļģijai.

Pēc grupu turnīra trīs labākās C grupas komandas, ņemot līdzi apakšgrupu savstarpējo spēļu rezultātus, tiksies ar D grupas, kurā spēlē Krievija, Turcija, Melnkalne un Izraēla, trijām spēcīgākajām vienībām.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā U-16 vecuma grupā Latvijas izlase izcīnīja devīto vietu.

Latvijas U-16 izlases sastāvs Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā:

Rihards Adiņš, Edgars Štelmahers, Andris Kehris, Oskars Reinfelds, Roberts Krastiņš, Česlavs Mateikovičs, Kristaps Pļavnieks, Dmitrijs Brizgalovs, Dāvids Kārlis Muižnieks, Sandis Ceplītis, Elvijs Mičulis, Toms Elvis Leimanis.

LETA