Ernestam Gulbim jauna rekordvieta ATP rangā
Neskatoties uz nepārliecinošo sniegumu Šanhajas turnīrā, Ernests Gulbis ATP ranga ir sasniedzis jau 24. vietu.
Citi sporta veidi
2010. gada 18. oktobris, 08:43

Ernestam Gulbim jauna rekordvieta ATP rangā

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā pakāpies par divām pozīcijām un atrodas 24. vietā, kas ir jauna augstākā pozīcija viņa karjerā.

Gulbim šobrīd ir 1460 ranga punkti. Līdzšinējā Gulbja rekordpozīcija bija 25. vieta, uz kuru viņš pirmo reizi pakāpās septembra vidū.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Latvijas tenisists piedalījās Šanhajas "Masters 1000" sērijas turnīrā, tomēr jau pirmajā kārtā piekāpās francūzim Rišāram Gaskē, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas. Šonedēļ Gulbis turnīros nestartēs. Pērn viņš šajā nedēļā spēlēja Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā zaudēja jau pirmajā kārtā, ranga punktus nenopelnot.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška zaudējis 27 vietas un tagad ieņem 317. vietu, bet Kārlis Lejnieks zaudējis vienu pozīciju un šonedēļ ieņem 464. pozīciju. Tikmēr Deniss Pavlovs pakāpies par 12 vietām uz 705. pozīciju, bet Adrians Žguns saglabājis 846. vietu.

Vairākas izmaiņas šonedēļ notikušas arī ATP ranga pirmajā desmitniekā. Pirmo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, kurš šo pozīciju saglabās arī šīs sezonas beigās. Uz otro vietu atkal pakāpies šveicietis Rodžers Federers, kurš apsteidzis serbu Novāku Džokoviču. Ceturto pozīciju saglabājis brits Endijs Marejs, piektajā vietā joprojām atrodas zviedrs Robins Sēderlings, bet uz sesto pozīciju pakāpies čehs Tomašs Berdihs. Par divām vietām uz septīto pozīciju pakāpies spānis Fernando Verdasko, bet viņa tautietis Davids Ferrers par divām pozīcijām pakāpies uz astoto vietu. Par vienu vietu uz devīto pozīciju atkritis krievs Mihails Južnijs, vienu pozīciju atguvis Endijs Rodiks no ASV, kurš tagad ieņem desmito vietu, bet lielu kritumu piedzīvojis krievs Nikolajs Davidenko, kurš no sestās vietas nokritis uz 11.pozīciju.

Pagājušajā nedēļā risinājās vienīgi Šanhajas "Masters 1000" turnīrs, kura finālā Marejs pieveica Federeru.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš pakāpies par divām vietām uz 136. pozīciju, savukārt Pavlovs pakāpies par vienu vietu uz 219. pozīciju. Gulbis pakāpies par trijām pozīcijām uz 714. vietu, Lejnieks zaudējis divas pozīcijas un tagad atrodas 939. vietā, bet Miķelis Lībietis un Artūrs Kazijevs rangā ieņem dalītu 1171. vietu.

LETA/Foto: AFP