Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Hokeja supersērijas starp Kanādu un Krieviju rīkošanai vajag NHL piekrišanu

Jauns.lv

Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks atklājis, ka hokeja supersērijas starp Krieviju un Kanādu atkārtošanai nepieciešama vēl Nacionālās hokeja līgas (NHL) piekrišana, vēsta laikraksts "Sport-Ekspress".

Hokeja supersērijas starp Kanādu un Krieviju rīkoš...

­­ Kā ziņots, KHF piedāvājusi Kanādas Sporta ministrijai un NHL atkārtoti aizvadīt supersērijas mačus, līdzīgus tiem, kādi norisinājās 1972. gadā. 1972. gada septembrī PSRS izlase un Kanāda aizvadīja astoņus mačus (katrā valstī pa četrām spēlēm), un šīs sērijas tiek uzskatītas par vienu no galvenajiem notikumiem hokeja vēsturē.

Tretjaks pastāstīja, ka pirms kāda laika viņš tikās ar Kanādas vēstnieku Krievijā, kurš atbalstīja supersērijas atkārtošanu. Savukārt 8. novembrī Tretjaks plāno tikties ar NHL komisāru Geriju Betmenu, lai ar viņu pārrunātu supersērijas atkārtošanu. Tretjaks uzskata, ka tuvākajā laikā Kanādā sāksies milzīga interese par supersērijas atkārtošanu, tomēr šai idejai ir jāieinteresē arī NHL vadība.

Kā ziņots, jauno supersēriju plānots aizvadīt 2012. gadā, kad apritēs tieši 40 gadi, kopš norisinājās 1972. gada supersērija.

Tretjaks pastāstīja, ka pirmie četri 2012.gada supersērijas mači risināsies Krievijā. Pa vienai spēlei noteikti notiks Maskavā un Sočos. Savukārt uz pārējo divu maču rīkošanu pretendē vairākas pilsētas, tostarp Sanktpēterburga, Jaroslavļa, Kazaņa, Ufa un Magņitogorska.

Jau vēstīts, ka jaunā supersērija varētu notikt augustā pirms NHL un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas sākuma.

1972. gada supersērija noslēdzās ar Kanādas uzvaru, kuras sastāvu veidoja NHL labākie spēlētāji. Četri mači noslēdzās ar kanādiešu uzvaru, trīs spēlēs uzvarēja PSRS, bet vēl viens mačs noslēdzās neizšķirti. Izšķirošajā supersērijas spēlē Kanāda uzvarēja ar rezultātu 6:5, bet uzvaras vārtus Pols Hendersons guva 34 sekundes pirms mača beigām. Neizšķirta gadījumā par supersērijas uzvarētājiem kļūtu PSRS hokejisti, jo viņiem bija labāka vārtu attiecība.

Vēl viena šāda veida supersērija notika 1974. gadā, taču Kanādas izlases sastāvu toreiz veidoja spēlētāji no Pasaules hokeja asociācijas (WHA), kas bija alternatīva NHL. WHA pastāvēja laikā no 1972. līdz 1979. gadam.

Šajā sērijā uzvarēja PSRS izlase, kas izcīnīja četras uzvaras, vienu reizi zaudēja un trīs reizes cīnījās neizšķirti.

LETA