Citi sporta veidi
2010. gada 10. decembrī, 22:36

Latvijas vīriešu kērlinga izlase paliek otrā Eiropas čempionāta B divīzijā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu kērlinga izlase Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra finālspēlē piektdien dramatiskā cīņā ar 7-10 ekstra endā zaudēja Itālijas valstsvienībai, neiegūstot tiesības pacīnīties par vietu pasaules čempionātā.

Latvijas vīriešu kērlinga izlase paliek otrā Eirop...

Šajā mačā vēl pēc sešiem endiem Latvijas izlase atradās vadībā ar 7-2. Tomēr turpinājumā ievērojami pasliktinājusies ledus kvalitāte, ko izmantoja itālieši, kas ne tikai spēja panākt izlīdzinājumu 7-7, bet arī ekstra endā izcīnīt uzvaru.

Līdz ar to Itālijas izlase tagad pārspēlēs cīnīsies vietu par nākamā gada pasaules čempionātā ar A divīzijā astotajā vietā palikušo Franciju. Tomēr gan Itālija, gan Latvija jau pirms šīs cīņas bija garantējušas vietu nākamā gada Eiropas čempionāta A divīzijā, kurā latvieši iekļuvuši pirmo reizi vēsturē.

Latvija ar Itāliju ceturtdien cīnījās arī apakšgrupu pirmo vietu ieguvēju mačā, kurā latvieši uzvarēja ar 9-5, automātiski iekļūstot finālā. Savukārt Itālijai pēc tam vēl nācās cīnīties pusfinālā.

Kā ziņots, līdz šim vīriešu izlase Eiropas čempionāta B divīzijā nekad nebija tikusi augstāk par trešo vietu. Eiropas čempionātā Latvijas vīriešu izlasi pārstāvēja "Rīgas Roņi".

Tikmēr noskaidrojies, ka Latvijas sieviešu izlase par vietu pasaules čempionātā cīnīsies ar B divīzijā uzvarējušo Čehijas izlasi, kas finālmačā ar 14-7 ļoti pārliecinoši pieveica Itāliju.

Sērijas līdz divām uzvarām pirmais mačs plānots piektdien plkst.21 pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu kērlinga izlase Eiropas čempionāta spēcīgākajā, A divīzijā izcīnīja astoto vietu, saglabājot vietu spēcīgāko komandu vidū arī nākamajā gadā.

Deviņās cīņās Latvijas kērlingistes tika pie divām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Latvijas izlase, ko pārstāvēja komanda "Ledenes", uzvarēja Eiropas čempionāta B grupā, tādējādi nodrošinot sev vietu Eiropas kērlinga augstākajā sabiedrībā. Šogad Latviju pārstāv komanda "Nicoll".

Kā ziņots, astoņas komandas saglabāja vietu Eiropas čempionāta A divīzijā, bet septiņas spēcīgākās un pārspēļu uzvarētāja garantēs vietu arī pasaules čempionātā, kurā komandas sāks krāt ieskaites punktus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm.

No A divīzijas izkrita Somijas un Nīderlandes izlases.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā -  .

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš.

LETA